Original Article "http://www.fipa.org/"
Bine ați venit la FIPA!

px;">FIPA este o organizație de standarde IEEE Computer Society, care promovează tehnologia bazată pe agent și interoperabilitatea standardelor sale cu alte tehnologii.

FIPA, organizația standardelor pentru agenti si sisteme multi-agent a fost acceptată oficial de către IEEE ca comisia unsprezecelea standarde la 8 iunie 2005.

FIPA a fost inițial format ca o organizație cu sediul în Elveția în 1996 pentru a produce specificațiile standardelor de software pentru agenți și agent eterogene și interacționează sisteme bazate. Începând cu bazele sale, FIPA a jucat un rol crucial în dezvoltarea de standarde de agenți și a promovat o serie de inițiative și evenimente care au contribuit la dezvoltarea și asimilarea de tehnologii agent. Mai mult decât atât, multe dintre ideile originea și dezvoltate în FIPA sunt acum vin în focalizare clară în noile generații de Web / tehnologiei de pe Internet și specificațiile aferente.
În martie 2005, Consiliul de Administrație FIPA prezentat această ocazie pentru a tuturor membrilor FIPA, care au votat în unanimitate să se alăture Societății IEEE Computer. Acum, este timpul să se mute standarde pentru agenți și sistemele bazate pe agenți în contextul mai larg de dezvoltare de software. Pe scurt, tehnologia agent trebuie sa lucreze și să se integreze cu tehnologii non-agent. În acest scop, IEEE Computer Society a acceptat în mod oficial FIPA pentru a deveni parte din familia sa de comisii de standardizare.

Scaun: Marc-Philippe Huget
Vicepresedinte: Stefan Poslad

(Scaun anterioară: James Odell)

Specificații

Specificațiile FIPA reprezintă o colecție de standarde, care sunt destinate să promoveze interoperarea agenților eterogeni și serviciile pe care le pot reprezenta.
Ciclul de viață al caietului de sarcini detalii ce etape o specificație poate atinge în timp ce acesta este parte a procesului de standarde FIPA. Fiecare specificație este atribuit un identificator specificație care intră în ciclul de viață FIPA caietul de sarcini. Specificațiile se pot fi găsite în depozit.

Consiliul de Administratie FIPA salută comentarii, sugestii și expresii de interes de a adera la Comitetul IEEE Standards FIPA. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să contactați Comitetul Executiv FIPA. FIPA Politici și Proceduri document este disponibil aici.

Fundația de agenți inteligente fizice (FIPA) este acum Comitetul de Standarde al unsprezecelea al IEEE Computer Society.