Original Article "http://www.hermetic.ch/cal_stud/jdn.htm"

atliko Peter Meyer

1. Įvadas

Tiesiog kaip Grigaliaus data yra Grigaliaus Kalendoriaus datos, Julian data yra Julijaus Kalendoriaus datos. (Daugiau informacijos apie šių Kalendorių pamatyti Julijaus ir Grigaliaus Kalendorius.) Astronomai kartais naudoja terminą “Julianas data” kita prasme, pagal kurią jis yra susijęs su tuo, kas vadinama “Julijaus dieną, skaičius”. Toks terminas “Julian data” naudoti, todėl dviprasmiška, bet reikšmė yra paprastai iš konteksto aišku,. Šiame straipsnyje iš Julian dienų skaičių sąvoka bus paaiškinta, kartu su įvairiais šio žodžio reikšmių Julian dienos.

Pagal numeracija dienų vadinamų juliańska numeriai sistemos, naudojamos Astronomija ir calendricists (tų, kurie mokosi kalendorius, deja, ne dėl gyvenimo), laikinas seka dienų yra susietas ant sveikųjų skaičių, -2, -1, 0, 1, 2, 3 ir taip toliau. Tai leidžia lengvai nustatyti, kiek dienų tarp dviejų datų skaičių (tik atimti vieną Juliańska skaičių nuo kito).

Pavyzdžiui, saulės užtemimas buvo pastebėtas Ninevės birželio 15, 763 P.m.ē. (Julijaus Kalendorių), pagal Asirų kronikose Britų muziejuje, ir mėnulio užtemimas ten įvyko balandžio 14-15 425 P.m.ē. naktį (Julijaus Kalendorių). (Mėnulio kalendoriai ir Eclipse Finder programa pasakoja, kad šie užtemimai įvyko maždaug 10:32 val ir 2:27 val atitinkamai.) Juliańska numeriai, atitinkantys šių datų yra 1,442,902 ir 1,566,296 atitinkamai. Tai labai lengva apskaičiuoti, kad Mėnulio užtemimas įvyko 123,394 dienų po saulės užtemimas.

Apskritai, sveikas skaičius data yra bet kurį iš paskiriant vienas su vienu “atitikimą tarp įprastu seka dienų (ir naktų) ir sveikieji skaičiai sistema. Tokios sistemos skiriasi tik pasirinkto atitinka 0 dienos ar 1 dieną Pavyzdžiui dieną, kai paraiškas NASA naudoja nupjauto Julian datą, kuri yra dienų skaičius nuo 1968-05-24 (tuo metu Apollo misijas į Mėnulio buvo vykdomi). Kitos pradžios data lankytinos su programuotojų yra, ar buvo 1601-01-01 GC (Grigaliaus Kalendoriaus), 1900-01-01, 1901-01-01 ir 1980-01-01 (kai laikas prasidėjo pagal IBM PC) , Pasirinkimas paprastai yra kompromisas dėl pasekmė:

(i) laiko tikslumo reikalavimus (dienų mikrosekundžių),
(ii) palūkanų laikotarpiu (per dešimtmetį, šimtmetį, tūkstantmečio, ir tt),
(iii) baitų skaičius galima laikyti datą ir
(iv) simbolių, reikalingų, kad būtų rodomas datą.

2. Julianas Laikotarpis

Julijaus diena skaičių sistema kartais (klaidingai) sakė, kad buvo išrastas Joseph Justus Scaliger (gimęs 1540-08-05 JC Agen, Prancūzija, mirė 1609-01-21 JC Leidenas, Olandija), kuris per savo gyvenimą panardintas pats graikų, lotynų, persų ir žydų literatūros, kuris buvo vienas iš chronologiją mokslo įkūrėjų. Scaliger išradimas buvo ne juliańska skaičių sistema, o vadinamasis Julianas laikotarpis.

Scaliger kartu tris tradiciškai pripažintas laiko ciklus 28, 19 ir 15 metų, kad gautų didelį ciklą, Scaliger ciklą arba Julian laikotarpį apie 7980 metus (7980 yra mažiau paplitusi kartotinis 28, 19 ir 15). Pasak Encyclopedia Britannica:

“Iš 7,980 metų ilgis buvo pasirinktas kaip 28 kartų prekė 19 kartų 15; o šie, atitinkamai, yra metų numeriai vadinamojo saulės ciklo Julijaus kalendorių, kuriame datuojamas pasikartoti tomis pačiomis savaitės dienomis; Mėnulio arba ciklą metodo, po kurios Mėnulio fazės kartojasi tam tikrą dieną saulės metus arba metus sezonų; ir indiction ciklas, iš pradžių periodinių mokesčių arba vyriausybės rekvizavo senovės Romoje grafikas.”

Pasak kai kurių sąskaitų Scaliger pavadino savo Julian laikotarpį po jo tėvo, Julius Scaliger. Tačiau jo De Emandatione Temporum (Ženeva, 1629) Scaliger sako: “Julian vocamus, quia skelbimą metus Julianum accommodata …” (išvertus R.L. Reese ir kt. (3), “Mes pavadinti tai Julianas nes jis tinka Julijaus metai … “).

Dėl Julian laikotarpiu U.S. karinio jūrų Naval Observatorija tai pasakyti:

“Per 16 amžiuje Juozapas Justus Scaliger bandė išspręsti istorinių epochų kratinys pateikdamas viską į vieną sistemą. Ne būti pasirengę susidoroti su neigiamais metų skaičiaus, jis siekė pradinį epochą prieš bet archyvinius įrašus. Jo požiūris buvo numerologinės ir naudojama tris kalendorinė ciklų. 28 metų saulės ciklą, 19 metų ciklą Golden Numeriai ir 15 metų indiction ciklą saulės ciklas yra laikotarpis, po kurio savaitę dienomis ir kalendorinės datos pakartoti Julijaus kalendorių. ciklas Golden numeriai yra laikotarpis, po kurio mėnulio fazes pakartoti (apytiksliai) dėl tų pačių kalendorinių datų. priklausomybė ciklas buvo Romos mokestis ciklas nežinomos kilmės. Todėl Scaliger gali charakterizuoti per metus pagal skaičių kombinacija (S, G, I), kur S veikia nuo 1 iki 28 G nuo 1 iki 19, ir aš nuo 1 iki 15. Scaliger pirmasis pareiškė, kad tam tikra kombinacija pasikartos po 7980 (= 28 x 19 x 15) metų. Jis paragino tai Julianas ciklas, nes jis buvo grindžiamas Julijaus kalendorių. Scaliger žinojo, kad Kristaus gimimo metus (kaip nustatyta Dionizas Exiguus) buvo būdingas skaičiaus 9 saulės ciklą, Golden Number 1 ir skaičiaus 3 indiction ciklą, arba (9,1,3). Tada Scaliger pasirinko kaip šio pradinio epochos metais būdingas (1,1,1) ir nustatė, kad (9,1,3) buvo jo chronologine eros [4713 metų, todėl, kad metų (1,1,1) buvo 4713 BC ]. Scaliger pradinis epocha vėliau buvo priimamos kaip pradinio epochos už juliańska skaičių.”— 21-ojo Amžiaus 3ir Tūkstantmečio.

Pasirodo, tačiau, kad Julianas laikotarpis buvo rastas kitiems, prieš Scaliger. Roger vyskupas Hereford, aptaria tris ciklus naudojami Scaliger savo Compotus (parašytas 1176 CE) ir teigia, kad “šie trys … nereikia susirinkti vienoje vietoje už 7980 metus” (žr (5)), nors jis nenurodo metus (4713 B.C.) jų sutapimas. Be to, anot R. L. Reese pasirodo et al.(6):

“A 12-ojo amžiaus rankraštis rodo, kad 7980 metų laikotarpis buvo aiškiai skirtas kalendorinė tikslais ankstesnio vyskupas Hereford, Robert de Losinga, o metai A.D. 1086, beveik šimtmetį Prieš Hereford vyskupas pavadino Rogeris. … Robert de Losinga sujungia saulės, mėnulio ir asinchroninių ciklų į “didžiojo ciklo [magnum ciklum]” iš 7980 metų … taigi Robert de Losinga rankraštis vietose ankstyviausias žinomas naudoti Julijaus laikotarpį metų A.D. 1086.”

Pirmasis Julianas laikotarpis prasidėjo 1 metai nuo -4712-01-01 JC (Julijaus kalendorių) ir baigsis po 7980 metų ant 3267-12-31 JC, kuris 3268-01-22 GC (Grigaliaus kalendorius). 3268-01-01 JC yra pirmoji diena 1 metai kito Julian laikotarpį.

3. Juliańska Numeris

Nors Juozapas Justus Scaliger buvo, kaip jau minėta, vienas iš chronologiją mokslo įkūrėjų, jis nebuvo išrasti Julijaus dieną skaičių sistemą. Jo išradėjas buvo astronomas Johnas W. F. Herschel. Standarte C Data/Laikas biblioteka (42 psl) Lance Latham rašo:

“Tai išliko, tačiau, astronomas Johnas F. Herschel paversti šią idėją [iš Scaliger ] į visą laiko sistema, o ne su susijusiais metų metodu. 1849, Herschel paskelbtas kontūrai Astronomijos ir paaiškino išplėsti Scaliger idėją sąvoka dienų.”

Po Herschel rezultatą astronomai patvirtino šią sistemą ir paėmė vidurdienį GMT -4712-01-01 JC (sausio 1-ąją, 4713 P.m.ē.) kaip nulinio taško. (Atkreipkite dėmesį, kad 4713 BC yra metai -4712 pagal astronomijos metai numeraciją.) Dėl astronomų A “diena” prasideda vidurdienį (GMT) ir veikia iki kito vidurdienio (kad naktį tenka patogiai per vieną “dieną”, jeigu jie daro savo pastabas vietoje, pavyzdžiui, Australijoje). Taigi jie apibrėžė juliańska skaičių per dieną kaip praėjo nuo sausio 1 dienų skaičiaus, 4713 P.m.ē. į proleptic Julijaus kalendorių.

Taigi Julijaus dieną skaičius -4712-01-01 JC yra 0. Julianas dieną skaičius 1996-03-31 CE (Bendra Era) yra 2.450.174 – tai reiškia, kad ant 1996-03-31 CE praėjo 2,450,174 dienas nuo -4712 -01-01 JC.

Tiesą sakant “dienos” čia reiškia dieną ir naktį. Calendricists turi žodį per dieną ir naktį, o būtent “nychthemeron”. Paprastai, kai calendricists vartojama sąvoka “dienas”, jie kalba apie nychthemeron.

Daugeliu kalendorių kalendoriaus datos pokyčiai vidurnaktį. Be šių kalendorių nychthemeron yra laikotarpis nuo vieno vidurnakčio į kitą. Dėl astronomai, tačiau, nychthemeron veikia, o ne nuo vidurnakčio iki vidurnakčio, bet nuo vidurdienio iki vidurdienio. Ir kai kalendoriai, pvz, žydų kalendorius, nychthemeron veikia nuo saulėlydžio iki saulėlydžio. Taigi nychthemeron paprasčiausiai reiškia, dieną ir naktį, ir negali būti tiksliau apibrėžta, išskyrus susijusius su tam tikru konkrečiu grafiku ar klasės kalendorių.

Julijaus dieną, skaičius yra nychthemeron skaičius praėjo kai ypač nychthemeron. Taigi yra šiek tiek skiriasi dėl Julian dieną skaičių sistemoje priklausomai nuo to, yra skaičiuojami rūšies nychthemeron, kaip matysime toliau.

4. Astronomijos Juliańska Numeris ir Astronomijos Julianas Data

Astronominis Julianas dieną, skaičius yra astronominio nychthemeron pyragas, nychthemeron skaičius, kuris prasidės vidurdienį GMT) iš astronomijos nychthemeron kuri prasidėjo vidurdienį GMT -4712-01-01 JC.

Registravimo laiką astronomicznego atveju juliańska numerį nychthemeron, kurioje įvykio yra, žinoma, paprastai nėra pakankamai tiksli. Siekiant patikslinti įvykio laiką astronomai pridėti akimirkinis komponentas Julijaus dieną skaičių, pvz, 0.25 = 6 valandos (1/4 24 valandų) po nychthemeron pradžios. Astronominis Julianas dieną, skaičius plius trupmeninė komponentas nurodant, kiek praėjo laiko nuo tada, kai nychthemeron žymimas tuo juliańska skaičius pradžios vadinamas astronominės Julianas data. (Terminas “Julianas data” turi daug reikšmių, kaip paaiškinta žemiau 8 skirsnyje.)

Taigi astronominis Julianas datą 0,5 yra vidurnaktis taškas atskirti -4712-01-01 JC ir -4712-01-02 JC, astronominis Julianas datą 1,25 yra 06:00 nuo -4712-01-02 JC, ir pan.

Astronominis Julianas dieną, skaičius taip pat gali būti vertinama kaip astronomijos Julian datos, kuri yra sveikasis skaičius, ir kuris reiškia, skaičiuojant nuo astronomijos nychthemeron (vidurdienį GMT) į kito pradžios pradžia.

5. Chronologinis Juliańska Numeris ir Chronologinis Julianas Data

Tam tikru momentu studentai kalendorines mokslo nusprendė, kad Julianas dieną skaičių sistema būtų labai naudinga savo srityje, jei tam “Diena” sąvoką, ty “nychthemeron” buvo pakeistas į sutarimu su šia sąvoka, kaip įprastai naudojama ryšium su kalendoriai. Grigaliaus Kalendoriaus prasideda dienas vidurnaktį, bet ne visi kalendoriai padaryti (pavyzdžiui, žydų Kalendoriaus turi nychthemeron kuri prasidės saulei). Taigi kilo iš Julian dienų skaičiaus ir Julian datos vadinamas “chronologinis” juos atskirti nuo “astronominių” versijos variacijos.

Chronologine Julianas dieną, skaičius yra nychthemeron skaičius, manoma, kad pradėti vidurnaktį GMT, iš nychthemeron kuris prasidėjo vidurnaktį GMT -4712-01-01 JC. taip chronologinė Julianas dieną, skaičius 0 yra laikotarpis nuo vidurnakčio GMT -4712-01-01 JC į kitą vidurnakčio GMT. Chronologinis Julianas dieną, skaičius 2.452.952 yra laikotarpis nuo vidurnakčio GMT 2003-11-08 CE (Bendra Era) į kitą vidurnakčio GMT.

Vėlgi trupmeninė komponentas gali būti įtraukta į chronologine Julian dienų skaičių sudaro chronologine Julian datą. Pavyzdžiui, chronologinė Julianas datą 0,5 yra тoon GMT -4712-01-01 JC, chronologine Julianas datą 1,25 yra 6 GMT -4712-01-02 JC, o chronologinė Julianas data 2,452,952.75 yra 6 GMT 2003 -11-08 CE.

Taigi apibrėžta, chronologinė Julianas data yra susieta su nulio laipsnių ilgumos, nes trupmeninė komponentas žymi, kiek praėjo laiko nuo vidurnakčio GMT. Mes vis dėlto gali pageidauti naudotis koncepciją, susijusią su kalendorių, skirtų naudoti kitose vietose Žemėje, kur vidurnakčio vidurnakčio vietos laiku, o ne vidurnakčio GMT. Pavyzdžiui, nychthemeron žymimas datas Kalendorius Kinų prasideda nuo vidurnakčio Pekino standartiniu laiku į kitą vidurnakčio BST ir vidurnakčio Pekine vyksta aštuonias valandas anksčiau, nei vidurnaktį Grinvičo.

Taigi norint naudotis iš chronologine Julian datos koncepciją studijuojant kalendorius, kurių datos žymi nychthemeron kuris prasidės vidurnakčio vietos laiku, bet ne vidurnaktį GMT, mes galime apibrėžti vietos chronologine Julian datą, kurio vertė yra GMT remiantis chronologine Julianas data su vertė tarp 0 ir 0,5 pridėtinės arba atimama atsiskaityti už laiko skirtumo (pridėta vietovėse Rytuose Grinvičo, atimama vietovių į vakarus nuo Grinvičo). Pavyzdžiui, chronologinė Julianas šiol 2,452,952.75 atsižvelgiant į Pekiną, kuris žymi 6 val Pekinas-nychthemeron numeriu 2,452,952, lygus chronologine Julianas šiol 2,452,952.75 – 1/3 = 2,452,952.417 atsižvelgiant į Grinvičo (kuris yra 10 val 2003-11- 08 CE).

Taigi norint naudotis iš chronologine Julian datos koncepciją studijuojant kalendorius, kurių datos žymi nychthemeron kuris prasidės vidurnakčio vietos laiku, bet ne vidurnaktį GMT, mes galime apibrėžti vietos chronologine Julian datą, kurio vertė yra GMT remiantis chronologine Julianas data su vertė tarp 0 ir 0,5 pridėtinės arba atimama atsiskaityti už laiko skirtumo (pridėta vietovėse Rytuose Grinvičo, atimama vietovių į vakarus nuo Grinvičo). Pavyzdžiui, chronologinė Julianas šiol 2,452,952.75 atsižvelgiant į Pekiną, kuris žymi 6 val Pekinas-nychthemeron numeriu 2,452,952, lygus chronologine Julianas šiol 2,452,952.75 – 1/3 = 2,452,952.417 atsižvelgiant į Grinvičo (kuris yra 10 val 2003-11- 08 CE).

Taigi, nors yra tik vienos veislės astronominės Julian dieną (viena susieta su nulio laipsnių ilgumos dienovidiniu) Yra tiek daug veislių chronologine Julian dieną, kaip yra platuma, kuri mes galime norintys pasinaudoti įvairių kalendorių tyrimas.

6. Modifikuotas Juliańska Numeris

Kadangi dauguma dienas per maždaug 150 metų iki dabar turi Juliańska numerius, prasidedančius “24”, juliańska numeriai per šį 300-nelyginis metų laikotarpį gali būti sutrumpintas. 1957 iš modifikuoto Julian dienų skaičių konvencija buvo priimta Smithsonian Astrofizikos Observatorija:

Atsižvelgiant į tai, Julian dieną skaičių JD, pakeistą juliańska skaičių MJD yra apibrėžiamas kaip MJD = JD – 2,400,000.5. Tai turi du tikslus:

i. Dienos pradėti vidurnaktį, o ne vidurdienį.
ii. Dėl datų laikotarpiu nuo 1859 iki maždaug 2130 tik penki skaitmenys turi būti naudojamas nustatyti datą, o ne septynių.

MJD 0 atitinka JD 2,400,000.5, kuri yra dvylika valandų po vidurdienio GMT JD 2,400,000 = 1858-11-16 (Gregorian ar bendros Era). Taigi MJD 0 žymi lapkričio 16/17, 1858, todėl dieną 0 vidurnakčio pakeistų juliańska skaičių sistemoje yra diena 1858/11/17 CE ženklu.

Pagrindinis dorybė proto yra tai, kad tokie terminai reikalauja mažiau baitųatminties saugojimui. Dėl kalendorinė tyrimų chronologine Julianas dieną, skaičius yra tinkamesnis.

7. Lillian diena Taškų

Ši koncepcija yra panaši į juliańska skaičius. Jis pavadintas po, kuris buvo vienas iš pagrindinių išradėjų Grigaliaus kalendorių reformos Aloysius Lilius (patarėju Grigalius XIII). Lilian dieną, skaičius yra apibrėžiamas kaip “dienų spalio 1582 į proleptic Grigaliaus kalendorius skaičius nuo 14″. Tai buvo iš Grigaliaus kalendorių įvadas, kai ji buvo zdecydowalismy popiežius Grigalius XIII, kad kitą dieną po 1582 spalio 4 (kuris spalio 1582 5, į Julijaus kalendorių) nuo šiol bus žinomas laikas, kaip Griežtai kalbant spalio 15 1582. nėra “Spalis 14 1582” į Grigaliaus kalendorių, nes Grigaliaus kalendorius neprasidėjo iki 1582 spalio 15 d, todėl poreikis (apibrėžimo kreiptis į “proleptic” Grigaliaus kalendorių). Taigi spalio 15 1582 GC Lilian dieną 1 (pirmoji diena pagal Grigaliaus kalendorių), spalio 16 1582 Lilian dieną 2 ir pan.

Tai nėra žinoma, ar pats Lilius dirba šią sąvoką. Kalendorinė Džo Kress yra ištyręs ankstyviausia naudotis Lilian dienų skaičių į jo išradėjo, Bruce G. Ohms, IBM, 1986 (7).

Tarp juliańska numerių ir Lillian dieną skaičių santykis yra: LDN = JDN – 2.299.160

8. Įvairūs reikšmės “Julian Diena”

Terminas “Julianas diena” turi tris skirtingas reikšmes, du iš jų visiškai garbingas ir trečią naudojami tik tie, kurie nežino, bet geriau.

(i) Kaip minėta pirmiau, Julianas data yra Julijaus kalendoriaus datos, iš Grigaliaus kalendorius pirmtakas.

(ii) Astronomai ir calendricists naudoti terminą Šia prasme, bet (kaip paaiškinta Skyrius 4 ir Skyrius 5 punkte) taip pat kita prasme, pagal kurį Julian data yra skaičius, žymintis laiko momentą, kuris susideda iš sveikas dalis ir trupmeninė dalis (pvz 2439291.301), kur sveikas dalis yra Julianas dieną, skaičius ir trupmeninė dalis nurodo, kiek praėjo laiko nuo tos dienos, žymimas tuo Julian dienų skaičių pradžios.

(iii) Komercinės pasaulyje terminas “Julianas diena”, deja, buvo naudojamas gana skirtingos koncepcijos, kad vieną dieną tam tikroje metų skaičių, kad Sausio 1 = diena 1, Vasario 28 = dienų 59 ir taip toliau. Norėdami naudoti terminą “Julian data” reiškia dieną-of-metais, kai šis terminas taip pat reiškia datą Julijaus kalendorių (jau nekalbant apie jos naudojimą trečiosios prasme astronomų ir calendricists) yra tiesiog pakviesti painiavos. Tie, kurie studijuoja kalendorius vieningai rekomenduoja, kad terminas “Julian dienos” naudojimas reiškia būti nutraukta “numeris dieną per metus”. Tinkamas terminas šios sąvokos yra “kelintinis data”, nes pagal apibrėžimą 3.4 ISO8601:2000 (E) Duomenų elementai ir informacijos mainų formatai – Keistis informacija – Atstovavimas datą ir laiką, Antrasis leidimas 2000-12-15 (galima atsisiųsti kaip PDF failas čia).

9. Konversijos Algoritmai

Matematikai ir programuotojų natūraliai domina patys matematinė ir skaičiavimų algoritmai konvertuoti tarp Juliańska numerių ir grigališkojo datų. Taip konversijos algoritmas yra dėl to, Henry F. Fliegel ir Thomas C. Van Flandern:

Julijaus diena (JD) skaičiuojamas nuo Grigaliaus dieną, mėnesį ir metus (d, m, y) taip:

jd = ( 1461 * ( y + 4800 + ( m - 14 ) / 12 ) ) / 4 +
          ( 367 * ( m - 2 - 12 * ( ( m - 14 ) / 12 ) ) ) / 12 -
          ( 3 * ( ( y + 4900 + ( m - 14 ) / 12 ) / 100 ) ) / 4 +
          d - 32075

Konvertavimas iš Julian dienų skaičių Grigaliaus datos yra todėl atliekama:

l = jd + 68569
        n = ( 4 * l ) / 146097
        l = l - ( 146097 * n + 3 ) / 4
        i = ( 4000 * ( l + 1 ) ) / 1461001
        l = l - ( 1461 * i ) / 4 + 31
        j = ( 80 * l ) / 2447
        d = l - ( 2447 * j ) / 80
        l = j / 11
        m = j + 2 - ( 12 * l )
        y = 100 * ( n - 49 ) + i + l 

Dienos sveikasis vertės intervalo 1-31, mėnesiai yra sveikieji skaičiai iš intervalo 1-12, o metų yra teigiamas arba neigiamas sveikasis skaičius. Skyrius turi būti suprantama kaip sveikasis aritmetika, su liekanos Įsigykite (m-14)/12 yra -1 m <= 2 ir 0 priešingu atveju.

Be šių algoritmų Julianas dieną, skaičius 0 atitinka -4713-11-24 GC, kuris yra -4712-01-01 JC.

Šie algoritmai galioja tik Grigaliaus kalendorių ir proleptic Grigaliaus kalendorių. Jie ne teisingai konvertuoti datas Julijaus kalendorių.

Atrodo, kad šių algoritmų dizaineriai skirtas jiems turi būti naudojamas tik su ne neigiami Julijaus diena skaičių (atitinkamai grigališkojo datų ir po -4713-11-24 GC). Iš tiesų jie galioja (vien tik) datas nuo -4900-03-01 GC tolesnio konvertuojant iš Julian dienų skaičių datą ir (tik) nuo -4800-03-01 GC toliau konvertuojant nuo datos iki Julian dieną, skaičius.

Dėl kitos Grigaliaus/JDN konvertavimo algoritmus pamatyti Dr John Stockton komandos Grigaliaus dienos iki Dienų skaičiaus ir Diena count Grigaliaus data.

Kai kurie straipsniai, daugiausia susijusios su Julian laikotarpį šalis:

  1. Grafton, A. T.: History and Theory, XIV, 156 (1975)
  2. Moyer, G.: Sky and Telescope, 61, 311 (1981)
  3. Reese, R.L., Everett, S.M. & Craun, E.D.: “The origin of the Julian Period: An application of congruences and the Chinese Remainder Theorem”, American Journal of Physics, vol. 49 (1981), 658-661.
  4. van Gent, R. H.: Sky and Telescope, 62, 16 (1981)
  5. Reese, R.L., Craun, E.D. & Mason, C.W.: “Twelfth-century origins of the 7980-year Julian Period”, American Journal of Physics, vol. 51 (1983), 73.
  6. Reese, R.L., Craun, E.D. & Herrin, M.: “New evidence concerning the origin of the Julian period”, American Journal of Physics, vol. 59 (1991), 1043.
  7. Ohms, Bruce G.: “Computer processing of dates outside the twentieth century”, IBM Systems Journal, 15 (1986), 244-51, pp. 244-6.