Original Article "http://catb.org/esr/faqs/smart-questions.html"
Kaip užduoti klausimus protingą būdą
Atsisakymas

Daugelis projektų interneto svetainės nuoroda į šį dokumentą savo skyriuose, kaip gauti pagalbos. Tai gerai, tai naudojimas mes skirti – bet jei esate administratorius sukurti tokią nuorodą savo projekto puslapyje, prašome matomoje vietoje netoli nuorodą įspėjimo, kad mes nesame pagalbos tarnyba savo projektui!

Mes sužinojome, kietąjį būdu, kad be tokio pranešimo mes nuolat būti pestered iki idiotai, kurie galvoja paskelbusi šis dokumentas tampa mūsų darbas išspręsti visas technines pasaulio problemas.

Jei jūs skaitote šį dokumentą, nes jums reikia pagalbos, ir jūs pėsčiomis su įspūdis galite gauti tiesiogiai iš šio dokumento autorių, jūs esate vienas iš idiotai mes kalbame apie. Neklauskite mums klausimus. Mes tiesiog ignoruoti tave. Mes esame čia, kad parodyti jums, kaip gauti pagalbos iš žmonių, kurie iš tikrųjų žino apie programinės įrangos ar aparatūros jūs susiduriame su, bet 99,9% laiko, kad nebus su mumis. Nebent jūs tikrai žinome, kad vienas iš autorių yra apie tai, ką jūs susiduriame su ekspertų, palikite mus ramybėje, ir visi bus laimingesni.

Įvadas

Atsižvelgiant į įsilaužėlių pasaulyje, atsakymus jums gauti į savo techninius klausimus natūra priklauso kiek nuo to, kaip jūs paprašykite klausimus kaip ir plėtoti atsakymą sunkumų. Šis vadovas bus išmokyti jus, kaip užduoti klausimus taip, labiau tikėtina, kad jums patenkinamo atsakymo.

Dabar, kad atviro kodo naudojimas tapo plačiai, dažnai galima gauti kuo geras atsakymus iš kitų, labiau patyrusiems vartotojams, kaip nuo įsilaužėlių. Tai yra geras dalykas; vartotojai yra linkę būti tik šiek tiek daugiau tolerancijos iš nesėkmių naujokai dažnai turi natūra. Vis dėlto, gydymo patyrusiems vartotojams, kaip kompiuterių piratai būdų rekomenduojame čia paprastai bus efektyviausias būdas gauti naudingų atsakymų, iš jų per daug.

Pirmas dalykas, suprasti, kad įsilaužėliai iš tikrųjų patinka sunkiai problemų ir gerai, susimąstyti klausimus apie juos. Jei mes ne, mes čia nebūtų. Jei jūs suteikiate mums įdomų klausimą kramtyti mes būsime dėkingi jums; geri klausimai yra stimulas ir dovana. Geri klausimai mums padėti sukurti mūsų supratimą, o dažnai atskleidžia problemas, mes galime ne pastebėjau arba galvojote apie kitaip. Tarp įsilaužėlių, “Geras klausimas!” Yra stiprus ir nuoširdus komplimentas.

Nepaisant to, hakeriai turi reputaciją susitikimo paprastus klausimus, kas atrodo kaip priešiškumą ar arogancija. Kartais atrodo, kad mes instinktyviai nemandagu naujokai ir neišmanėlių. Bet tai tikrai ne tiesa.

Kas mes esame, neapologetiškai, yra priešiški žmonėms, kurie, atrodo, būti nenori galvoti ar daryti savo namų darbus prieš užduodant klausimus. Žmonės, kaip kad yra laiko kriauklės – jie imasi nepateikiant atgal, ir jie gaišti laiko galėtume praleido ant kitu klausimu įdomesnio ir kito asmens daugiau vertas atsakymo. Mes vadiname tokius žmones, kaip ši “pralaimėtojų” (ir dėl istorinių priežasčių mes kartais rašybos It “lusers”).

Mes suprantame, kad yra daug žmonių, kurie tiesiog nori naudoti programinę įrangą mes rašome, ir kurie nėra suinteresuoti mokytis technines detales. Daugumai žmonių, kompiuteris yra tik įrankis, priemonė į pabaigą; jie turi daugiau svarbių dalykų daryti ir gyvena gyventi. Mes pripažįstame, kad ir nereikia tikėtis, kad kiekvienas galėtų imtis į techniniais klausimais, kad sužavės mus susidomėjimą. Nepaisant to, mūsų stilius atsakyti į klausimus yra pritaikyta žmonėms, kurie priimti tokį suinteresuotumą ir yra pasirengę aktyviai dalyvauti sprendžiant problemas. Štai nesiruošia keisti. Taip pat ji turėtų; jei ji, mes taptų mažiau veiksmingas tuo, ką mes darome geriausiai.

Mes (dažniausiai) savanoriai. Mes laiko iš užimtas gyvenimą atsakyti į klausimus, ir kartais mes užvaldo su jais. Taigi, mes filtruoti negailestingai. Visų pirma, mes išmetame į klausimus iš žmonių, kurie, atrodo, pralaimėtojai siekiant efektyviau išleisti savo klausimą-atsakyti laiką, ant nugalėtojų.

Jei radote toks požiūris nemalonus, maloningas, ar arogantiškas, patikrinkite savo prielaidas. Mes neprašome jus Uklęknąć mums – iš tiesų, dauguma iš mūsų nieko daugiau, nei kovoti su jumis kaip lygus ir kviečiame Jus į mūsų kultūrą, jei jūs įtraukėte į pastangas, reikalingas, kad tai įmanoma mylėti. Bet tai tiesiog nėra veiksminga mums bando padėti žmonėms, kurie nenori padėti sau. Tai OK, kad liktumėte nežinioje; tai nėra gerai žaisti kvailas.

Taigi, nors tai nėra būtina jau bus techniškai kompetentinga gauti dėmesio iš mūsų, būtina įrodyti, kad požiūris natūra, kuri veda prie kompetencijos – įspėjimo, mąstantis, pastabus, norintis būti aktyvus partneris kuriant sprendimą. Jei negalite gyventi su šia diskriminacijos rūšies, siūlome mokate ką nors komercinio paramos sutarties užuot įsilaužėlių asmeniškai dovanoti Jums padėti.

Jei nuspręsite pas mus pagalbos, jūs nenorite būti vienas iš pralaimėtojų. Jūs nenorite atrodyti kaip vienas, bet. Geriausias būdas gauti greitai ir reaguoja Atsakymas paklausti jį kaip asmenį, su protas, pasitikėjimas, ir įkalčiais, kurie tiesiog atsitinka reikia pagalbos dėl vienos konkrečios problemos.

(Patobulinimai šiame vadove yra sveikintinas. Jūs galite siųsti pasiūlymus esr@thyrsus.com arba respond-auto@linuxmafia.com. Atkreipkite dėmesį, kad šis dokumentas nėra skirtas būti bendras vadovas tinklo etiketu, o mes paprastai atmesti pasiūlymus, kurie nėra konkrečiai susijęs su sukelti naudingų atsakymus techninio forume.)

Prieš jūs paprašykite

Prieš užduodami klausimą techninę elektroniniu paštu arba į naujienų arba svetainėje pokalbių lenta, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Pabandykite rasti atsakymą, ieškodamas į forumą archyvus ar pašto sąrašą, kurį planuojate rašyti.
  2. Pabandykite rasti atsakymą, ieškodamas internete.
  3. Pabandykite rasti atsakymą skaitant vadovą.
  4. Pabandykite rasti atsakymą skaitant DUK.
  5. Pabandykite rasti tikrinimą arba eksperimentavimo atsakymą.
  6. Pabandykite rasti atsakymą klausia kvalifikuotą draugui.
  7. Jei esate programuotojas, pabandykite rasti atsakymą skaitant kodą.

Kai užduoti savo klausimą, rodyti, kad jūs padarėte tuos dalykus pirmas Tai padės nustatyti, kad jūs ne būti tingus kempinė ir eikvoti žmonių laiką. Dar geriau, rodyti tai, ką išmoko iš darote šiuos dalykus. Mums patinka atsakyti į klausimus žmonėms, kurie įrodė jų gali pasimokyti iš atsakymų.

Naudokite taktiką, kaip daro “Google” paiešką apie kokia klaidos pranešimas gausite (paieška Google groups, taip pat tinklalapius) tekstą. Tai gali taip pat priimti jus tiesiai į sutvarkyti dokumentus ar pašto sąrašo giją atsakyti į jūsų klausimą. Net jei jis nėra, sakydamas: “Aš googled ant tokiu įrašu, bet negavau nieko, atrodė daug žadanti” yra geras dalykas, tai e-pašto ar naujienų siųstus prašydama pagalbos, jei tik todėl, kad įrašo, kas ieško laimėjo ” T Pagalba. Ji taip pat padės nukreipti kitus žmones su panašiomis problemomis į savo temoje susiejant paieškos terminus į ką tikiuosi bus jūsų problema, ir rezoliucija sriegis.

Neskubėk. Nesitikėkite, kad būtų galima išspręsti sudėtingą problemą su kelių sekundžių “Google” paiešką. Skaityti ir suprasti DUK sėdėti atgal, atsipalaiduoti ir suteikti problema minčių prieš artėjančius ekspertai. Patikėkite, jie galės pasakyti iš savo klausimus, kiek skaitymo ir mąstymo tu ir bus labiau pasirengę padėti, jei tu atėjai pasirengę. Negalima iš karto ugnies visą savo arsenalą klausimus tik todėl, kad pirmasis jūsų paieškos atlašus jokių atsakymų (ar per daug).

Paruoškite savo klausimą. Manau, kad per. Skubotas skambus klausimai gauti skubotų atsakymus, arba visai. Kuo daugiau jūs įrodyti, kad apsivilkę minties ir pastangų sprendžiant problemą, prieš kreipdamiesi pagalbos, tuo labiau tikėtina, esate iš tikrųjų reikia pagalbos.

Saugokitės klausia klaidingą klausimą. Jei paklausite vienas, kad yra pagrįsta klaidingais prielaidomis J. Atsitiktinės Hakerių yra gana tikėtina, atsakyti su beprasmiškai tiesiogine atsakymas, o galvoju: “kvailas klausimas …”, ir tikisi, kad gauti patirties, ką prašė, o ne tai, ką reikia bus išmokyti jus pamoką.

Niekada nemanykite, jūs turite teisę atsakyti. Tu nesi; jūs ne, juk mokėti už paslaugą. Jūs gausite atsakymą, jei gaunate jį, prašydami didelę, įdomų ir susimąstyti klausimą – vieną, kad netiesiogiai prisideda prie bendruomenės patirtį, o ne tik pasyviai reikalauja žinių iš kitų.

Kita vertus, todėl aišku, kad esate sugebėti ir norėti padėti plėtoti tirpalas yra labai gera pradžia procese. “Ar kas nors pateikti rodyklę?”, “Kas yra mano pavyzdys trūksta?” Ir “Kas svetainėje Aš turėjo patikrinti?” Yra labiau tikėtina, kad gauti atsakė nei “Prašome rašyti tikslią procedūrą turėčiau naudotis.”, Nes esate todėl aišku, kad esate tikrai nori užbaigti procesą, jei kas nors galite tiesiog nukreips jus teisinga linkme.

Kai jūs paprašykite

Pasirinkite forumą atidžiai

Būkite jautrūs renkantis, kur jūs užduoti savo klausimą. Jūs esate linkę ignoruoti ar nurašytas kaip nevykėlis, jei:

  • rašyti savo klausimą į forumą, kur jis ne į temą
  • rašyti labai elementarios klausimą forume kur pažangių techninių klausimų tikėtasi, arba atvirkščiai
  • kryžminio įrašą per daug skirtingų naujienų
  • rašyti asmeninę elektroninį laišką kažkas, kas nėra nei tavo pažintis, nei asmeniškai atsakingas už sprendimo savo problemai

Piratai nupūsti klausimus, kurie netinkamai tikslines siekiant pabandyti apsaugoti savo ryšių kanalus gražu nuskendo nereikalinga. Jūs nenorite, kad taip atsitiktų jums.

Pirmas žingsnis, todėl, yra rasti tinkamą forumo. Vėlgi, “Google” ir kitų interneto paieškos metodai yra jūsų draugas. Naudokite juos rasti projekto tinklalapyje yra glaudžiai siejama su aparatūros arba programinės įrangos suteikia jums sunkumų. Paprastai jis turės nuorodas į DUK (dažniausiai užduodami klausimai) sąrašą ir į projekto adresatų sąrašus ir savo archyvus. Šiuos sąrašus yra galutiniai vietos kreiptis pagalbos, jei jūsų pačių pastangų (įskaitant skaitant šias DUK jums rasti) ne suras Jums sprendimą. Projektas puslapyje taip pat gali apibūdinti bug-ataskaitos procedūrą, arba nuorodą į vieną; jei taip, sekti jį.

Fotografavimo išjungti elektroninį laišką su asmeniu ar forume, kuris nesate susipažinę su yra rizikingas geriausiu. Pavyzdžiui, nemanykite, kad informatyvų tinklalapį autorius nori būti jūsų nemokamai konsultantas. Nedarykite optimistines spėlionės apie tai, ar jūsų klausimas bus laukiami – jei esate tikri, siųsti jį kitur, arba nesiųsti tai ne visi.

Renkantis interneto forumo, naujienų grupės ar pašto adresų sąrašą, nepasitiki pavadinimą savaime per toli; ieškoti DUK arba frachto patikrinti jūsų klausimą yra į temą. Prieš skelbdami pranešimą, todėl jūs pajusti, kaip viskas yra daroma ten skaityti kai nugaros eismas. Iš tiesų, tai labai gera idėja padaryti raktažodžių ieškoti žodžių, susijusių su jūsų problemą ant naujienų grupių arba archyvą sąrašo prieš rašydami. Tai gali jums rasti atsakymą, o jei ne tai padės jums suformuluoti geresnį klausimą.

Negalima lygiavamzdžius-BLAST visas turimas pagalbos kanalus vienu metu, tai kaip šaukti ir dirgina žmonių. Žingsnis per juos tyliai.

Žinokite, ką jūsų tema yra! Vienas iš klasikinių klaidų yra klausinėti apie Unix arba Windows programavimo sąsaja forume, skirtame kalba ar bibliotekoje ar įrankių nešiojamų abiejuose. Jei jūs nesuprantate, kodėl tai yra liapsusas, norite būti geriausias išjungti neprašome kokių nors klausimų išvis, kol gausite ją.

Apskritai, klausimai gerai pasirinkta viešame forume yra labiau tikėtina, kad gauti naudingų atsakymų, nei lygiaverčių klausimus privačiam vieną. Yra daug priežasčių. Vienas iš jų yra tiesiog potencialių respondentų baseinas dydis. Kitas yra auditorijos dydis; hakeriai mieliau atsakyti į klausimus, kad šviesti daug žmonių, nei klausimų, aptarnaujančių tik kelios.

Suprantama, kvalifikuotų įsilaužėlių ir autoriai populiarių programinės įrangos jau gauna daugiau nei jų sąžiningai dalytis mis orientuojasi pranešimus. Pridėjus į potvynio, galite kraštutiniais atvejais netgi gali būti šiaudai, kad pertraukų kupranugario nugarą – gana keletą kartų, prisideda prie populiariausių projektų atsiėmė savo paramą, nes įkaito žalos iš nenaudingas elektroninio pašto srauto pavidalu į jų asmenines sąskaitas tapo nepakeliamas.

Kamino Perpildyta

Paieška, tada paprašykite ant kamino birža

Pastaraisiais metais, kamino birža bendruomenė svetainių iškilo kaip pagrindinis išteklius už atsakymus techninius ir kitus klausimus ir net pageidautinas forumas daugeliui atviro kodo projektus.

Pradėkite su “Google” paieškoje prieš žiūri Stack Exchange; Google indeksuoja jį realiu laiku. Yra labai didelė tikimybė, kažkas turi jau paprašė panašų klausimą, o kamino Valiutų svetainės yra dažnai šalia paieškos rezultatų viršuje. Jei neradote nieko per “Google”, dar kartą atlikti paiešką nuo konkretaus svetainėje labiausiai susijusios su jūsų klausimą (žiūrėti žemiau). Ieškant su žymės gali padėti susiaurinti rezultatus.

Jei Jūs vis dar nerado nieko, rašyti klausimą “vienoje vietoje, kur tai labiausiai On-tema. Naudokite formatavimo įrankius, ypač kodu ir pridėti žymes, kurios yra susijusios su jūsų klausimą medžiagos (ypač programavimo kalba, operacinės sistemos ar bibliotekoje iškilo problemų su pavadinimu). Jeigu komentatorius klausia, daugiau informacijos redaguoti savo pagrindinį įrašą įtraukti jį. Jei bet kuris atsakymas yra naudinga, spustelėkite rodyklę aukštyn ją Balsuoti už geriaus; jei atsakymas suteikia sprendimą jūsų problemai, spustelėkite patikrinimo pagal balsavimo rodyklėmis priimti jį kaip teisinga.

Kamino birža išaugo iki daugiau nei 100 vietų, bet čia yra labiausiai tikėtinos kandidatės:

  1. Super Vartotojas yra atsakyti į klausimus apie bendrosios paskirties kompiuterių. Jei jūsų klausimas yra ne apie kodo ar programų, kad jūs kalbėti tik per tinklą, tikriausiai jis toks ir eina čia.
  2. Kamino Perpildyta yra atsakyti į klausimus apie programavimą.
  3. Serverio gedimas klausimus apie serverio ir tinklo administravimo.

Keli projektai turi savo konkrečias svetaines, įskaitant “Android”, “Ubuntu”, TeX / LaTeX, ir “SharePoint”. Patikrinkite kamino Exchange svetainę up-to-data, sąrašą.

Žiniatinklis ir IRC forumai

Jūsų vietinis vartotojų grupė ar jūsų Linux distribucija gali reklamuoti interneto forume ar IRC kanalą, kur naujokai gali gauti pagalbą. (Ne angliškai kalbančiose šalyse naujokų forumai dar labiau tikėtina, kad pašto sąrašus.) Tai pirmieji vietų užduoti, ypač jei jūs manote, kad galite būti užkliūti gana paprastą ar bendros problemos. Reklamuojamo IRC kanalas yra atviras kvietimas užduoti klausimus ten ir dažnai gauti atsakymus realiu laiku.

Iš tiesų, jei jūs turite programą, kuri suteikia jums problemų iš Linux distribucija (kaip yra įprasta šiandien), jis gali būti geriau paklausti distribucija anketa forume / list prieš bandant programos projektas Forumas / Bendra sąrašą. Projekto įsilaužėliai gali tik pasakyti, “naudoti mūsų statyti”.

Prieš skelbdami pranešimą, bet interneto forume, patikrinti, ar jis turi paieškos funkciją. Jei taip, pabandykite raktažodžių paieškomis kažką panašaus savo problemą porą; jis tiesiog gali padėti. Jei padarė bendrą interneto paiešką anksčiau (kaip jūs turėtų būti), ieškoti forumą vistiek; Jūsų interneto mastu paieškos sistema gali neturėti visų šiame forume neseniai indeksuojami.

Yra didėjimo tendencija projektams daryti vartotojo paramą per interneto forume ar IRC kanale, e-paštu saugomos daugiau vystymosi eismas. Taigi ieškoti tų kanalų pirmasis ieškant projekto konkrečių pagalbos.

IRC, tai tikriausiai geriausia ne sąvartynas ilgą problemos aprašymą kanalo pirmas dalykas; Kai kurie žmonės interpretuoja tai kaip kanalo potvynių. Geriausia ištarti vienos eilutės problema aprašymą būdas pasistatė pradėti pokalbį apie kanalą.

Antrajame etape, naudoti projektų sąrašus

Kai projektas yra vystymo pašto adresų sąrašą, parašykite pašto sąrašo, o ne atskiriems kūrėjams, net jei manote, kad žinote, kas geriausiai gali atsakyti į jūsų klausimą. Patikrinkite projekto ir jo puslapyje dėl projekto sąraše adresą dokumentus, ir naudoti jį. Yra keletas priežasčių, kodėl verta šioje politikoje:

  • Bet klausimas pakankamai gera, kad būtų prašoma vieną kūrėjas taip pat bus naudingi visai grupei. Priešingai, jei įtariate, kad jūsų klausimas yra per kvailas adresatų sąrašo, tai ne pasiteisinimas priekabiauti individualius kūrėjams.
  • Klausinėti sąraše platina apkrovą tarp kūrėjų. Individas kūrėjas (ypač jei jis yra projekto vadovas) gali būti per daug užsiėmę, kad atsakyti į Jūsų klausimus.
  • Dauguma elektroninio pašto adresų sąrašus yra archyvuojami ir archyvai yra indeksuojami paieškos sistemų. Jei jūs paprašykite savo klausimą sąrašą ir ji atsakė, būsimas querent galėtų rasti savo klausimą ir pateikti internete, o ne klausia vėl jį atsakyti.
  • Jei tam tikri klausimai yra manoma, kad būti paprašyta dažnai, kūrėjai gali naudoti šią informaciją norėdami pagerinti dokumentaciją pati programinė įranga yra mažiau paini. Bet jei tie klausimai ir privačiai, niekas neturi išsamų vaizdą apie tai, ką užduodami klausimai dažniausiai.

Jei projektas turi ir “naudotojas” ir “programuotojo” (arba “hakeris”) Pašto sąrašas ar interneto forumo, o jūs nesate įsilaužimo ant kodas, kreipkitės į “naudotojas” LIST / forume. Nemanykite, kad jums bus laukiami kūrėjas sąrašą, kur jie gali patirti savo klausimą triukšmo sutrikdyti jų kūrėjas srautą.

Tačiau, jei esate įsitikinę, kad klausimas yra ne trivialus ir gausite nėra vietos “naudotojas” sąrašą / Forumas atsakymo kelias dienas, išbandykite “užsakovas” vieną. Jums bus gerai patarė ten tyko už kelių daysor bent peržiūrėti paskutines kelias dienas archyvinius pranešimų, mokytis vietos liaudiškais papročiais Prieš skelbdami pranešimą (faktiškai tai yra geras patarimas bet privataus arba pusiau privačiame sąrašo).

Jei negalite rasti projekto anketa adresą sąrašo, o tik pamatyti projekto prižiūrėtojui adresą, eiti į priekį ir rašyti į prižiūrėtojui. Bet net ir tokiu atveju, nereikia manyti, kad pašto sąrašas neegzistuoja. Nurodyk savo e-mail, kad jūs bandė ir nepavyko rasti reikiamą pašto adresų sąrašą. Taip pat paminėti, kad jūs neprieštaraujame tam, kad turintys Jūsų žinutė perduota kitiems asmenims. (Daugelis žmonių mano, kad privatus el turėtų likti privatus, net jei nėra nieko slapta jį. Leisdama savo žinutę būti perduodami jūs suteikiate jūsų korespondentas rinktis apie tai, kaip tvarkyti savo e-mail.)

Naudokite prasmingas, konkrečiu klausimu antraštes

Dėl sąrašus, naujienų grupes arba interneto forumuose, objektas antraštė yra jūsų auksinė galimybė pritraukti kvalifikuotų ekspertų dėmesį maždaug 50 simbolių. Nešvaistyk jį vapėti, kaip “Prašome padėti man” (jau nekalbant apie “Prašome padėti man !!!!”; žinutes su dalykų, pavyzdžiui, kad gauti šalinami refleksas). Nebandykite įtikinti mus su savo sielvarto gylio; naudoti erdvę super glaustai Problemos aprašymas vietoj.

Vienas geras konvencija, kuriems antraštes, naudojama daugelyje technologijų paramos organizacijomis, yra “objektas – nukrypimas”. “Objektą” dalis nurodo, ką dalykas ar grupės dalykų daro problemą, ir “nukrypimas” dalyje aprašoma nukrypimą nuo kokio elgesio tikimasi.

kvaila:
HELP! Vaizdo neveikia tinkamai ant mano laptopo!

“Smart:
X.org 6.8.1 deformuotas pelės žymeklį, Fooware MV1005 vid. Chipset

protingesni:
X.org 6.8.1 pelės žymeklį ant Fooware MV1005 vid. Chipset – yra deformuotas

Iš rašyti “Objektinis nuokrypį” aprašymas padės jums organizuoti savo mąstymą apie problemą išsamiau procesas. Ką veikia? Tiesiog pelės žymeklis ar kitų grafikos per daug? Ar tai būdinga x.org versija X? Versija 6.8.1? Ar tai būdinga Fooware vaizdo mikroschemas? Modeliuoti MV1005? Programišių kuris mato rezultatą iš karto gali suprasti, kas tai yra, kad jums kyla problemų su ir problema kyla, iš pirmo žvilgsnio.

Apskritai, įsivaizduokite, žiūri į kurio klausimus archyvas indeksą, su vos temos eilutėse parodyti. Padaryti jūsų tema linija atspindi jūsų klausimą pakankamai gerai, kad kitas asmuo ieško archyvą su klausimu panaši į jūsiškę galės sekti temą atsakymo, o ne vėl parašėte klausimą.

Jei užduoti klausimą atsakymą, būtinai pakeiskite temą linija rodo, kad esate klausia klausimą. Temos eilutę, kuri atrodo kaip “Re: testas” ar “Re: bug” yra mažiau tikėtina, kad pritraukti naudingus sumas dėmesio. Be to, pare citatos ankstesnių pranešimų į minimaliai atitikti cluing naujų skaitytojų.

Negalima tiesiog paspausti atsakymą į sąrašą pranešimą, siekiant pradėti visiškai naują giją. Tai bus apriboti savo auditoriją. Kai kurios pašto skaitytojai, kaip ir Mutt, kad vartotojas galėtų rūšiuoti pagal siūlų ir tada paslėpti pranešimus gija lankstymo sriegį. Žmonės, kurie padaryti, kad niekada pamatyti savo pranešimą.

Temą keitimas nepakanka. Mutt, ir tikriausiai kitų pašto skaitytojai, žiūri kita informacija, E-mail antraščių priskirti jį prie pokalbio, o ne į temos eilutę. Vietoj pradėti visiškai naują elektroninį paštą.

Dėl interneto forumuose geros praktikos taisyklės yra šiek tiek kitoks, nes pranešimai paprastai yra daug griežčiau laikytis konkrečių diskusijų temas ir dažnai nematomas už tų siūlų. temą keitimas, kai klausia klausimą atsakymo nėra būtinas. Ne visi forumai netgi leidžia atskiro dalyko linijas atsakymų, ir beveik niekas skaito juos, kai jie daro. Tačiau užduodami klausimą atsakyme yra įtartina praktika savaime, nes tai bus matyti tik tie, kurie žiūri šį sriegį. Taigi, jei esate tikrai norite paklausti tik aktyvius temoje žmones, pradėti naują.

Palengvinkite atsakyti

Apdailos užklausą su “Prašome siųsti savo atsakymą …” daro tai gana tikėtina gausite atsakymą. Jei negali būti nesiteikė imtis net keletą sekundžių, reikalingus įsteigti tinkamą Atsakyti antraštė jūsų pašto agentas, mes negali būti nesiteikė imtis net keletą sekundžių galvoti apie savo problemą. Jei jūsų pašto programa neleidžia tai, geriau pašto programą. Jei jūsų operacinė sistema nepalaiko jokių elektroninio pašto programas, leidžiančias tai, geriau operacinę sistemą.

Web forumuose, prašė duoti elektroniniu paštu atsakyme yra visiškai nemandagu, jei manote, kad informacija gali būti jautrūs (ir kas bus, kai nežinoma priežastis, leiskite jums, bet ne visa forumas jį žinote). Jei norite e-mail kopiją, kai kas nors atsako temoje, paprašyti, kad interneto forumas siųsti jį; ši funkcija yra palaikoma beveik visur pagal variantų, kaip “žiūrėti šį sriegį”, “siųsti e-paštą atsakymų”, ir tt

Rašyti aiškiai, gramatinės, teisingai-spelta kalba

Mes pastebėjome, patirtis, kad žmonės, kurie yra neatsargus ir aplaistytas rašytojai paprastai taip pat neatsargus ir aplaistytas ne mąstymo ir kodavimo (dažnai užtenka statyti, vistiek). Atsakydamas į klausimus dėl neatsargaus ir aplaistytas mąstytojų nėra naudingas; mes mieliau praleisti savo laiką kitur.

Taigi išreikšti savo klausimą aiškiai ir gerai svarbu. Jei negali būti nesiteikė to daryti, mes negali būti nesiteikė atkreipti dėmesį. Išleisti papildomų pastangų Lenkijos kalbą. Ji neturi būti kieta arba formalus – iš tiesų, hakeris kultūra vertės neformalų, vulgarus ir humoro vartojamą kalbą su tikslumu. Tačiau jis turi būti tiksli; ten turi būti tam tikras požymis, kad jūs galvojate ir atkreipti dėmesį.

Rašybos, skyrybos, ir pasinaudoti teisingai. Nepainiokite “savo” į “tai”, “laisvas” su “prarasti”, arba “diskrečiųjų” su “atsargus”. Ne tipo visomis didžiosiomis raidėmis; tai skaitoma kaip šauksmais ir laikoma nemandagu. (All-Smulkūs yra tik šiek tiek mažiau erzina, nes sunku skaityti. Alanas Cox gali išeiti su juo, bet jūs negalite).

Apskritai, jei rašote kaip pusiau raštingi boob jums labai tikėtina, bus ignoruojami. Taigi nereikia naudoti momentinių pranešimų nuorodas. Rašyba “tu”, nes “u” daro jums atrodo pusiau raštingi boob išgelbėti du ištisas klavišų. Blogiau: rašyti kaip L33t scenarijų vaikiukas hax0r yra absoliutus bučinys mirties ir garantuoja jums nieko, bet su akmenine pakrante tylos gauna (arba, geriausiu A Perkrautas padėti iš paniekos ir sarkazmo) mainais.

Jei klausinėti forume, kuri nenaudoja savo gimtąją kalbą, gausite tam tikrą kiekį vangumas dėl rašybos ir gramatikos klaidų – bet ne papildomą laisvumo ne visi už tinginystė (ir taip, mes paprastai gali pastebėti, kad skirtumas). Taip pat, jei žinote, ką jūsų atsakovo kalbos, rašyti anglų kalba. Užsiėmę įsilaužėliai linkę tiesiog praplaukite klausimus kalbomis jie nesupranta, o anglų kalba yra darbo kalba internete. Rašyti angliškai jums sumažinti jūsų šansai, kad jūsų klausimas bus išmesti neskaityti.

Jeigu rašote anglų kalba, bet tai yra antroji kalba už jus, ji yra gera forma įspėti potencialius respondentus potencialiems kalbos sunkumų ir galimybių gauti aplink juos. pavyzdžiai:

  • Anglų kalba nėra mano gimtoji kalba; Prašome pasiteisinimas spausdinimo klaidų.
  • Jei kalbėti $ kalba, rašykite / PM man; Aš gali prireikti pagalbos verčiant į mano klausimą.
  • Esu susipažinęs su techniniais terminais, tačiau kai slengo posakiai ir idiomos yra sunku man.
  • Przesłałem mano klausimą $ ir anglų kalbomis. Aš bus malonu versti atsakymus, jei naudojate tik vieną ar kitą.

Siųsti klausimus prieinamas, standartinių formatų

Jei jums padaryti jūsų klausimas dirbtinai sunku skaityti, tai labiau tikėtina, kad būti perduota naudai vienas, kad taip nėra. Taigi:

  • Siųsti tekstinį laišką, o ne HTML. (Tai nėra sunku išjungti HTML.)
  • MIME priedai yra paprastai gerai, bet tik tada, jei jie yra realaus turinio (pavyzdžiui, pridedamas šaltinio failo arba pleistrą), o ne vien Standartiniai generuoja savo pašto kliento (pvz kitoje jūsų pranešimą kopija).
  • Negalima siųsti laiškus elektrininiu paštu per kurį ištisos pastraipos yra vienos dauginti suvynioti linijos. (Tai labai sunku atsakyti tik daliai pranešimą.) Tarkime, kad jūsų respondentai bus skaityti paštą pločio 80 simbolių teksto ekranų ir nustatyti savo linijos įvyniojimas atitinkamai, kažkas mažiau nei 80.
  • Tačiau, nereikia apvynioti duomenis (pvz žurnalo failas sąvartynų arba sesijų stenogramos) bet fiksuoto stulpelio plotį. Duomenys turėtų būti įtraukta kaip yra, todėl respondentai gali būti tikri, kad jie mato, ką matė.
  • Nesiųskite MIME quoted-printable koduotę į anglų kalba forume. Šis kodavimas gali būti būtina, kai jūs parašėte kalbos ASCII neapima, tačiau daugelis elektroninio pašto agentai nepalaiko ją. Kai jie pertrauka, visi tie = 20 molio išsibarsčiusios per tekstą yra negraži ir blaško dėmesį – ar gali aktyviai sabotuoja savo tekstą semantiką.
  • Niekada, niekada tikėtis, įsilaužėliai galės skaityti uždarus nuosavybės dokumentų formatus, pavyzdžiui, Microsoft Word arba Excel. Dauguma įsilaužėlių reaguoti į tai maždaug tiek pat, kaip tai darytumėte, turintys daug garuose kiaulių mėšlo dempingo ant jūsų slenksčio krūva. Net tada, kai jie gali susidoroti, jie piktintis nereikėtų daryti.
  • Jei jūs siunčiate e-mail iš Windows kompiuteryje, išjunkite “Microsoft” problemišką “Smart Quotes” funkcija (iš Įrankiai> Parinktys autokorekty, išvalykite protingas citatos langelį pagal Autoformatowanie Kaip Jūs rašote.). Tai kad jums išvengti Purkšti šiukšlių simbolius per savo paštą.
  • Web forumuose, nepiktnaudžiauti “veiduko” ir “HTML” funkcijas (kai jie yra). Smiley arba du yra paprastai gerai, bet spalvos išgalvotas tekstas yra linkęs padaryti žmonės manote, kad esate nevykęs. Rimtai Overusing veidukai ir spalva ir šriftas padės jums pleiskanoti kaip giggly paauglių mergina, kuri paprastai nėra gera idėja, jei esate labiau domitės seksu nei atsakymų.

Jei jūs naudojate grafinė naudotojo sąsaja pašto klientą, pavyzdžiui, Netscape Messenger, MS Outlook, ar jų ilk, saugokitės, kad ji gali pažeisti šias taisykles, kai naudojamas su numatytuosius nustatymus. Dauguma tokių klientai meniu pagrįstas “Žiūrėti kodą” komandą. Naudokite tai kažką savo siunčiamas pašto aplanką, tikrinti siuntimas paprasto teksto be nereikalingo pridedamas crud.

Būkite tikslūs ir informatyvus apie savo problemą

  • atidžiai ir aiškiai aprašyti savo problemą ar klaidą simptomus.
  • Apibūdinkite aplinką, kurioje ji atsirado (mašina, OS, taikymas, bet). Pateikite savo paslaugų tiekėjo platinimo ir atleiskite lygį (pvz .: “Fedora Core 7”, “Slackware 9.1” ir tt).
  • Apibūdinkite tyrimus Jums padarė išbandyti ir suprasti problemą prieš paprašė klausimą.
  • Apibūdinkite diagnostikos veiksmus, kuriuos atlikote pabandyti ir Sugauti problemą sau, prieš jums uždavė klausimą.
  • Apibūdinkite bet kokius galimai susijusius naujausių pakeitimų kompiuterio ar programinės įrangos konfigūracijos.
  • Jei įmanoma, pateikite kelią atkurti problemą kontroliuojamoje aplinkoje.

Ar geriausias galite numatyti klausimus hakeris bus užduoti ir atsakyti į juos iš anksto savo prašymą padėti.

Suteikti įsilaužėlių gebėjimą atkurti problemą kontroliuojamoje aplinkoje yra ypač svarbu, jei norite pranešti kažką jūs manote yra kodas klaidą. Kai tai padarysite, jūsų šansai gauti naudingą atsakymą ir greitį, su kuriuo esate linkę gauti šį atsakymą ir pagerinti nepaprastai.

Simonas Tatham parašė puikią esė, pavadintą Kaip pranešti apie klaidas efektyviau. Aš primygtinai rekomenduojame, kad jūs jį perskaityti.

Kiekis nėra tikslumo

Jūs turite būti tikslūs ir informatyvus. Tai ne galas aptarnauja tiesiog dempingo didžiulius kiekius kodą ar duomenų į pagalbos prašymą. Jei turite didelį, sudėtingas išbandymas, kad švinta programą, pabandykite apdaila ir padaryti tai kuo mažesnis.

Tai yra naudinga ne mažiau kaip trijų priežasčių. Vienas: yra vertinamas investuoti pastangų supaprastinti klausimą daro jį labiau tikėtina, gausite atsakymą, du: supaprastinti klausimą daro jį labiau tikėtina, gausite naudingą atsakymą. Trys: Į Valymo savo pranešimą apie ydą procesą, Jums gali atsirasti nustatyti ar apeiti sau.

Neskubėkite teigti, kad jūs turite rasti klaidą

Kai kyla problemų su programinės įrangos gabalas, nepretenduoja radote klaidą nebent esate labai, labai tikras savo žemės. Patarimas: jeigu galite pateikti šaltinio kodo pleistras, kad problema išsprendžiama, ar regresijos bandymų su ankstesnės versijos, kuri įrodytų netinkamą elgesį, jūs tikriausiai nėra pakankamai tikrai. Tai taikoma tinklalapių ir dokumentų, taip pat; jei rasiu dokumentai “klaidą”, turėtumėte pateikti pakeistas tekstas ir kuriuos puslapius ji turėtų eiti.

Atminkite, kad yra daug kitų vartotojų, kurie nėra patiria jūsų problemą. Priešingu atveju jums reikės apie tai sužinojo skaitant dokumentus ir ieškoti internete (tu tai, kad prieš skundžiasi, padarė ne?). Tai reiškia, kad labai tikėtina, ji yra jūsų, kurie daro kažką blogo, o ne programinės įrangos.

Žmonės, kurie rašė programinę įrangą labai sunkiai dirbti, kad jis veiktų, taip pat įmanoma. Jei tu tvirtini, jūs turite rasti klaidą, jums bus impugning savo kompetenciją, kuri gali įžeisti kai kuriuos iš jų, net jei esate teisinga. Tai ypač Nediplomātisks klykauti “klaidą” į temos eilutę.

Kai klausia savo klausimą, tai geriausia rašyti taip, lyg jūs prisiimate darai kažką blogo, net jei esate privačiai gana tikrai rasiu faktinė klaida. Jei ten tikrai yra klaida, išgirsite apie jį atsakymo. Žaisti taip, prižiūrėtojams norės atsiprašyti jūsų, jei klaida yra reali, o ne taip, kad jums skolingi jiems atsiprašymą, jei turite messed up.

Grovelling nėra pakaitalas daro savo namų darbus

Kai kurie žmonės, kurie gauna, kad jie neturėtų elgtis šiurkščiai ar arogantiškai, reikalaudami atsakymo, trauktis į priešingą kraštutinumas groveling. “Aš žinau, aš tiesiog apgailėtina newbie nevykėlis, bet …”. Tai blaško dėmesį ir nenaudinga. Tai ypač erzina, kai jis kartu su neaiškumų apie tikrosios problemos.

Ar ne eikvoti savo laiką, arba mūsų, dėl žalios primatų politikoje. Vietoj to, kaip aiškiai, kaip jūs galite pateikti fono faktus ir į jūsų klausimą. Tai geresnis būdas padėti sau nei groveling.

Kartais Interneto forumai turi atskiras vietas newbie klausimus. Jei manote, kad jūs turite naujokas klausimą, tiesiog eiti ten. Bet ne šliaužioti ten arba.

Aprašykite problemą simptomus, o ne savo spėlionės

Tai nėra naudinga pasakyti įsilaužėlių, ką manote sukelia problemą. (Jei jūsų diagnostikos teorijos buvo tokia karšta medžiaga, būtumėte konsultavimo kitiems padėti?) Taigi, įsitikinkite, kad jūs pasakoja jiems žaliavas simptomus, kas negerai, o ne jūsų interpretacijos ir teorijos. Tegul padaryti aiškinimo ir diagnozę. Jei manote, kad svarbu nurodyti savo spėjimą, aiškiai ženklina ją kaip toks ir aprašyti, kodėl tai atsakymas neveikia už jus.

kvaila:
Gaunu atgal iki galinės SIG11 klaidų branduolio kaupia ir įtariate Valsčiaus įtrūkimai ant vieno iš plokštės pėdsakų. Koks yra geriausias būdas patikrinti, ar tie?

“Smart:
Mano namai pastatytas K6 / 233 ant FIC-PA2007 plokštės (TVOU Apollon VP2 Chipset) su 256MB Corsair PC133 SDRAM pradeda vis dažniau SIG11 klaidų apie 20 minučių po įjungimo metu branduolio kurso kaupia, bet niekada per pirmąsias 20 minučių , Perkrauna nepersijungia laikrodį, bet išjungiant naktį daro. Swapping iš visų RAM nepadėjo. Atitinkama dalis tipiškas kompiliavimo sesijos žurnale taip.

Kadangi ankstesniame punkte, atrodo, sunku vieną daugelis žmonių suvokti, čia frazė priminti jums: “Visi diagnozuotojams yra iš Misūrio valstijoje.” Kad JAV valstijos oficialus šūkis: “Parodyk man” (uždirbo 1899, kai kongresmenas Willard D. Vandiver sakė: “Aš atvykau iš šalies, kuri kelia kukurūzų ir medvilnės ir cockleburs ir demokratų, ir putotas iškalba nei įtikina nei tenkina mane. Aš iš Misūrio valstijoje. jūs turite parodyti man “). Be diagnozuotojams” atveju tai ne skepticizmo reikalas, o pažodinis, funkcinis poreikis matyti kas yra taip arti, kaip galima to paties žalio įrodymų, kad matote, o nei jūsų spėja ir santraukas. Parodyk mums.

Aprašyti savo problemą simptomus chronologine tvarka

Įkalčiais naudingiausi suprasti, kažkas, kad negerai dažnai glūdi įvykius prieš. Taigi, jūsų sąskaita turėtų apibūdinti tiksliai, ką jūs nuveikėte ir ką mašina ir programinė įranga padarė, todėl iki Išsiplėtus. Atsižvelgiant į komandų eilutės procesų atveju, atsižvelgiant sesijos žurnalą (pvz, naudojant programinį įrankį) ir nurodę atitinkamus dvidešimt ar taip linijų yra labai naudinga.

Jei programa, kuri susprogdino jums turi diagnostikos galimybes (pavyzdžiui, -V už daugiažodis), pabandykite pasirinkti pasirinktis, kurios bus įtraukti naudingą informaciją apie derinimo su stenograma. Atminkite, kad daugiau yra nebūtinai geriau; pabandykite pasirinkti derinimo lygį, kuris bus informuoti, o ne skęsta per tam šiukšlių skaitytuvą.

Jei jūsų sąskaita baigiasi yra ilgas (daugiau nei maždaug keturių dalių), tai gali būti naudinga trumpai nurodykite problemą iki viršaus, tada sekti chronologine pasakos. Tokiu būdu, hakeriai žinos, ką žiūrėti skaityti savo sąskaitą.

Apibūdinkite tikslą, o ne žingsnis

Jei bandote išsiaiškinti, kaip ką nors padaryti (o ne ataskaitų klaidą), pradėti apibūdinti tikslą. Tik tada apibūdinti tikrą žingsnį jį, kad esate užblokuotas.

Dažnai žmonės, kuriems reikia techninės pagalbos turi aukšto lygio tikslą omenyje ir įstrigti, ką jie galvoja yra vienas pirma kelias link vartu. Jie ateina pagalbos su žingsnio, bet nesuvokia, kad kelias yra klaidingas. Tai gali užtrukti daug pastangų už saves palikti tai.

kvaila:
Kaip man spalvų parinkimo apie FooDraw programos imtis šešioliktainį RGB vertę?

“Smart:
Bandau pakeisti spalvų lentelę ant nuotraukos su vertybėmis mano nuožiūra. Dabar aš vienintelis būdas galite pamatyti daryti tai redaguojant Kiekviena lentelė lizdas, bet aš negaliu gauti FooDraw anketa Color Picker imtis šešioliktainį RGB vertę.

Antroji versija klausimą protingas. Tai leidžia atsakyti, kad siūlo priemonė geriau tinka šiai užduočiai.

Neklauskite žmones atsakinėti privataus elektroniniu paštu

Piratai tiki problemų sprendimo, turėtų būti viešas, skaidrus procesas, kurio metu pirmą kartą pabandyti bent atsakymo gali ir turi būti koreguojamos, jei kas nors daugiau nusimanantys pranešimus, kad ji yra neišsami ar neteisinga. Be to, pagalbininkai gauti kai jų atlygį už tai, kad respondentai gražu matyti, kad kompetentinga ir nusimanantys jų bendraamžiai.

Kai jūs paprašykite privataus atsakymo, jūs sutrikdyti tiek procesą ir atlygį. Nedarykite to. Tai atsakovo pasirinkimas, ar privati ​​atsakinėti – ir jei jis ar ji tai daro, tai paprastai, nes jis arba ji galvoja klausimas yra pernelyg blogai formavimo arba akivaizdu, kad bus įdomu kitiems.

Yra vienas ribota išimtis iš šios taisyklės. Jei manote, kad šis klausimas yra toks, kad esate linkę gauti daug atsakymų, kurie yra glaudžiai panašus, tada magija žodžiai “e-mail man ir aš apibendrinti dėl grupės atsakymus”. Tai mandagus pabandyti ir išsaugoti adresatų sąrašo arba naujienų grupių iš esmės identiški siųstus potvynis – bet jūs turite laikyti pažadą apibendrinti.

Aiškiai apie savo klausimą

Atvirieji klausimai linkę būti suvokiama kaip atvirus laiko kriauklės. Tie žmonės, labiausiai tikėtina, kad būtų galima suteikti jums naudingą atsakymą, taip pat judriausių žmonės (jei tik, nes jie imtis labiausiai dirbti patys). Žmonės mėgsta, kad esate alergiškas neterminuotas laiko kriauklės, todėl jie linkę būti alergiški atvirieji klausimai.

Jūs esate labiau tikėtina, kad gauti naudingą atsakymą, jei esate aiškiai apie tai, ką norite respondentai daryti (teikti patarimų, siųsti kodą, patikrinkite pleistrą, bet). Tai bus sutelkti savo pastangas ir netiesiogiai įdėti viršutinė riba nuo laiko ir energijos respondentas turi skirti padėti jums. Tai yra gerai.

Norėdami suprasti pasaulį ekspertai gyventi, manau patirties kaip gausiai išteklių ir laiko reaguoti kaip ribotų vieną. Iš laiko įsipareigojimas Jums netiesiogiai prašyti, tuo labiau tikėtina, mažiau jūs gauti iš ko nors tikrai gera ir tikrai užimtas atsakymą.

Taigi ji yra naudinga įrėminti savo klausimą sumažinti laiką, įsipareigojimas reikalingas eksperto prie lauko – bet tai dažnai nėra tas pats, kaip supaprastinti klausimą. Taigi, pavyzdžiui, “Ar galite man duoti žymiklį į gerą paaiškinimą X?” Paprastai yra protingesni klausimas ne “Ar galite paaiškinti, X, prašome?”. Jei turite kokių nors nesklandumams kodą, jis paprastai yra protingesni paprašyti ką nors paaiškinti, kas yra negerai su juo, nei ji yra paprašyti, kad kas nors ją išspręsti.

Kai klausia apie kodą

Neklauskite kitus derinti savo skaldytų kodą nepateikiant užuominą, kokios problemos jiems turėtų būti ieškote. Siunčiamos keli šimtai eilučių kodo, sakydamas “jis neveikia”, bus jums ignoruojami. Siunčiamos keliolika eilučių kodo, sakydamas: “po 7 eilutėje tikėjausi pamatyti <x>, bet <Y> įvyko vietoj” yra daug labiau tikėtina, kad jums atsakymą.

Efektyviausias būdas turi būti tiksli apie kodas problema yra suteikti minimalų bug-rodo tyrimo atveju. Kas yra minimali bandymo atveju? Tai problemos iliustracija; tik pakankamai kodas eksponuoti nepageidaujamą elgesį ir ne daugiau. Kaip padaryti, kad minimalus bandymo atveju? Jei žinote, ką liniją arba skyrių kodo gamina probleminius elgesį, padaryti jo kopiją ir pridėti tik tiek remiant kodą parengs išsamų pavyzdį (ty pakankamai, kad šaltinis yra priimtinas kompiliatorių / vertėjo / kokia programa ją apdoroja) , Jei negalite susiaurinti jį žemyn į tam tikrą skyrių, padaryti šaltinio kopiją ir pradėti šalinti gabaliukus, kad neturi įtakos problematišką elgesį. Kuo mažesnis Jūsų minimalus kriterijus byla, tuo geriau (žr skyrių, pavadintą “Kiekis nėra tikslumo).

Generatoriniai tikrai mažą minimalų bandymo atveju ne visada galima, bet bando gera disciplina. Jis gali padėti jums sužinoti, ką jums reikia išspręsti šią problemą ant savo – ir net jei jis nėra, hakeriai norėčiau pamatyti, kad jūs bandėte. Tai leis jiems daugiau bendradarbiavimo.

Jei jūs tiesiog norite kodo peržiūros, pasakyti kiek priekyje, ir būtinai paminėti kokiose srityse jūs manote galėtų ypač reikia peržiūrėti ir kodėl.

Negalima rašyti namų darbų klausimus

Piratai yra gerai tepimas namų darbų klausimus; dauguma iš mūsų padarei jiems save. Šie klausimai yra jums dirbti, kad jums bus mokytis iš patirties. Tai OK, prašyti patarimų, bet ne visą sprendimus.

Jei įtariate, kad jums buvo išlaikę namų darbus klausimą, bet negali išspręsti vistiek, pabandykite paprašyti į vartotojų grupės forume ar (kaip kraštutinė priemonė) į “naudotojas” sąrašą / Forumas projektą. Nors hakeriai bus vietoje ją, kai kurie pažengusiems vartotojams gali bent duoti jums užuominą.

Džiovintų slyvų nereikalingų klausimų

Atsispirti pagundai uždaryti savo prašymą padėti su semantiškai null klausimus, pavyzdžiui, “Ar kas nors man padėti?” Arba “Ar yra atsakymas?” Pirma: jei parašiau savo problemos aprašymą pusiaukelėje kvalifikuotai, pavyzdžiui daigstytas-klausimus yra ne geriausia nereikalingas. Antra: nes jie yra nereikalingi, hakeriai juos rasti erzina – ir tikėtina, kad grąžinti logiškai nepriekaištingai bet dismissive atsakymus, pavyzdžiui, “Taip, jūs galite būti padėjo” ir “Ne, nėra jokios pagalbos už jus.”

Apskritai, klausia “Taip arba ne klausimus yra geras dalykas, kad būtų išvengta, jei norite TAIP-or-jokio atsakymo.

Ar ne vėliava klausimą kaip “skubus”, net jei jis yra skirtas Jums

Tai jūsų problema, ne mūsų. Tvirtinimas skuba labai tikėtina, kad būtų neproduktyvus: dauguma įsilaužėlių bus paprasčiausiai ištrinti tokius pranešimus kaip grubus ir savanaudiškų bando išsiaiškinti nedelsiant ir ypatingo dėmesio. Be to, žodis “Skubus” (ir kiti panašūs mėginimai patraukti dėmesį į temos eilutę) dažnai sukelia nepageidaujamų filtrai – Jūsų skirti gavėjai gali niekada pamatyti jį ne visi!

Yra vienas pusiau išimtis. Jis gali būti verta paminėti, jei jūs naudojate šią programą kai aukšto lygio vietą, vienas, kad hakeriai bus karščiuotis apie; tokiu atveju, jei esate pagal laiko spaudimą, ir jūs pasakyti mandagiai, žmonės gali gauti pakankamai suinteresuoti atsakyti greičiau.

Tai labai rizikinga, ką reikia padaryti, tačiau, nes hakeriai “metrika, kas yra įdomu tikriausiai skiriasi nuo jūsų. Siunčiamos iš Tarptautinės kosminės stoties turėtų būti, pavyzdžiui, bet skelbti vardu geros savijautos labdaros ar politinės priežasties beveik neabejotinai ne. Tiesą sakant, skelbti “Skubus: padėkit išsaugoti fuzzy kūdikių ruoniai!” Bus patikimai jums vengiama, arba flamed net įsilaužėlių, kurie galvoja, fuzzy kūdikių ruoniai yra svarbūs.

Jei radote šį paslaptingą, vėl skaityti apie tai, kaip į poilsį, kol jūs jį suprasti Prieš skelbdami pranešimą, nieko.

Mandagumas niekada skauda, ​​o kartais padeda

Būkite mandagus. Naudokite “prašau” ir “Ačiū už Jūsų dėmesį” arba “Ačiū už savo atlygį”. Aišku, jūs vertinate laiko žmonės praleidžia padeda jums nemokamai.

Tiesą sakant, tai nėra taip svarbu, kaip (ir negali pakeisti) yra gramatikos, aiškūs, tikslūs ir aprašomojo pobūdžio, vengiant nuosavybės formatus ir pan .; hakeriai apskritai mieliau gauti šiek tiek šiurkštus, bet techniškai aštrių klaidų ataskaitas, nei mandagus neapibrėžtumo. (Jei tai galvosūkiai jus, atminkite, kad mes vertiname klausimo, ką jis mus moko.)

Tačiau, jei jūs turite savo techninius antys iš eilės, mandagumas ar padidinti jūsų šansai gauti naudingą atsakymą.

(Turime omenyje, kad tik rimtas prieštaravimas mes gavome iš veteranas įsilaužėlių į šį HOWTO yra susiję su mūsų ankstesne rekomendacija naudoti “Thanks in advance”. Kai kurie hakeriai manote, kad tai, pažymi ketinimą ne padėkoti niekam vėliau. Mūsų rekomendacija į vieną pasakyti “Ačiū iš anksto” pirmoji ir padėkoti respondentų vėliau, ar išreikšti mandagumo kitu būdu, pavyzdžiui, sakydamas “Ačiū už jūsų dėmesį” arba “Ačiū už jūsų svarstyti”.)

Tolesni su trumpu pastabos dėl sprendimo

Siųsti pastabą po problema buvo išspręsta visiems, kurie padėjo jums; leiskite jiems žinoti, kaip jis išėjo ir padėkoti jiems vėl jų pagalba. Jei problema traukia bendras interesas pašto adresų sąrašą ar naujienų, tai reikia rašyti į papildomą adresatą ten.

Optimaliai, atsakymas turėtų būti temoje prasidejo pradinio klausimo išsiuntimo, ir turėjo “Pataisyta”, “PASIRYŽUSIOS” arba vienodai akivaizdus žymė temos eilutėje. Dėl sąrašus su greito apyvartumo, potencialaus respondento, kuris mato pokalbio apie “Problema X” baigiant “Problema X – FIXED” žino nešvaistyti jo / jos gyvenimą net skaityti siūlai (išskyrus atvejus, kai (-ai) jis asmeniškai mano problema x įdomaus Todėl) ir gali naudoti tą laiką sprendžiant kitą problemą.

Jūsų followup neturi būti ilgas ir dalyvauti; paprastas “Labas – tai buvo nesėkmingas tinklo kabelis! Dėkui visiems. – Billas “Būtų geriau negu nieko. Tiesą sakant, trumpas ir saldus santrauka yra geriau nei ilgas disertacijos nebent tirpalas turi realią techninę gylį. Pasakykite, kokių veiksmų išspręsti problemą, bet jums nereikia pakartoti visą trikčių diagnostikos seka.

Dėl problemų, susijusių su tam tikru gyliu, tikslinga, kad galėtumėte iš trikčių istorijos santrauka. Aprašykite savo galutinį problemos pareiškimą. Apibūdinkite, ką dirbo, kaip išspręsti, ir nurodyti, galima išvengti aklųjų alėjos po to. Aklųjų alėjos turėtų ateiti po Teisingas sprendimas ir kitos santraukos medžiagos, o ne sukant tolesnę į detektyvas. Vardas žmonių, kurie padėjo jums pavadinimus; jums susidraugauti, kad taip.

Be to, kad mandagūs ir informatyvus šis followup Rūšiuoti padės kitiems ieškoti pašto lapas / naujienų / Forumas archyvas tiksliai žinoti, kuris sprendimas padėjo jums ir taip pat gali jiems padėti.

Paskutinis, bet ne mažiau svarbu, šis followup Rūšiuoti padeda visiems, kas padeda jaustis patenkinti jausmą uždarymo apie šią problemą. Jei jūs nesate techniką ar hakeris save, pasitiki mumis, kad šis jausmas yra labai svarbi, guru ir ekspertų jums paliesti pagalbos. Problema pasakojimai, kad takas ne į neišspręstas nebūties yra nelinksma dalykų; hakeriai niežulys pamatyti juos išspręsti. Prestižas, kad įbrėžimas, kad niežulys uždirba jums bus labai, labai jums naudinga, kitą kartą jums reikia kelti klausimą.

Apsvarstyti, kaip jums gali būti suteikta galimybė neleisti kitiems turintys tą pačią problemą ateityje. Paklauskite savęs, jei dokumentai ar DUK pleistras padėtų, ir jei atsakymas yra “taip” persiunčia tą pleistrą, į prižiūrėtojui.

Tarp įsilaužėlių, tai geros followup elgesys iš tiesų yra svarbesnė nei įprasta mandagumo. Tai, kaip jūs gaunate reputaciją žaisti gerai su kitais, kurie gali būti labai vertingas.

Kaip suprasti Atsakymai

RTFM ir STFW: Kaip sužinoti Jūs Rimtai įsukus

Yra Ancient ir pašventino tradicija: jei jūs gaunate atsakymą, kad rašoma “RTFM”, asmuo, kuris siuntė ji mano turėtumėte perskaityti Fucking Manual. Jis arba ji yra beveik neabejotinai teisus. Eiti jį perskaityti.

RTFM turi jaunesnę giminaitis. Jei gaunate atsakymą, kad rašoma “STFW”, asmuo, kuris jį išsiuntė mano turėtumėte ieškojote sušikti internete. Jis arba ji yra beveik neabejotinai teisus. Eiti ieškoti ją. ( “The švelnesnis versija tai yra, kai jums sako” Google “yra jūsų draugas!”)

Web forumuose, jūs taip pat gali būti liepta ieškoti Forumo archyvus. Iš tiesų, nors gali būti net toks geras, kaip suteikti žymeklį į ankstesnį temoje, kur ši problema buvo išspręsta. Tačiau nereikia remtis šiuo svarstyti; padaryti savo archive-apieškojimais prieš užduodant.

Dažnai asmuo pasakoja jums padaryti kratą, turi vadovą arba tinklalapį su informacija, kurią reikia atidaryti, ir žiūri į jį, kaip jis ar ji tipai. Šie atsakymai reiškia, kad atsakiklis galvoja (a) informacija jums reikia yra lengva rasti, ir (b) Jūs išmoksite daugiau, jei ieškoti informacijos, nei jei jūs turite jį šaukštu maitinami jums.

Jūs neturėtumėte būti puolamas tai; iki įsilaužėlių standartus, jūsų respondentas parodyti jums grubus rūšies atžvilgiu paprasčiausiai nėra ignoruoja tave. Turėtumėte vietoj būti dėkingi už šį močiutės gerumu.

Jei jūs nesuprantate …

Jei jūs nesuprantate atsakymą, nereikia iš karto atšokti atgal paklausą paaiškinimo. Naudokite tuos pačius įrankius, kuriuos naudojote, kad pabandyti ir atsakyti į originalų klausimą (vadovus, DUK, internete, kvalifikacijos Draugai) suprasti atsakymą. Tada, jei jūs vis dar reikia paprašyti paaiškinti, parodyti, ką išmoko.

Pavyzdžiui, tarkime, kad aš jums pasakysiu: “Tai skamba kaip jūs turite įstrigo zentry; jums reikia jį išvalyti “Tada: čia yra blogai followup klausimas:”.? Kas yra zentry “Štai geras followup klausimas:” Gerai, aš perskaičiau vyro puslapį ir zentries minimi tik pagal -z ir -P jungikliai , Nei vienas iš jų sako nieko apie kliringo zentries. Ar tai vienas iš šių ar aš kažko trūksta čia? ”

Darbas su primityvumas

Daug kas atrodo primityvumas į įsilaužėlių ratą nesiekiama įžeisti. Atvirkščiai, tai tiesioginių, cut-per-the-bullshit ryšių stilių, kuris yra natūralus žmonėms, kurie labiau susirūpinę sprendžiant problemas kaip padaryti kiti mano, šiltas ir fuzzy produktas.

Kai suvokia primityvumas, pabandykite reaguoti ramiai. Jei kas nors tikrai vaidinimas, tai labai tikėtina, vyresnysis asmuo sąraše ar naujienų ar forume bus skambinti jam ar jai ant jo. Jei tai neįvyks ir jūs prarasite savo nuotaika, tai tikėtina, kad asmuo jūs prarasite jį buvo elgiasi per įsilaužėlis bendruomenės normas, ir jums bus laikomas kaltės. Tai bus pakenkti jūsų šansai gauti informaciją ar pagalbą norite.

Kita vertus, jūs kartais užtikti primityvumas ir poza, kuri yra gana neatlygintinai. Atvirkštinė pusėje vienas iš aukščiau, kad ji yra priimtina forma Slam realius nusikaltėlius gana sunku, Sekcijiniai netinkamo elgesio su aštriu žodinio skalpeliu. Būkite labai, labai tikras savo žemės prieš bandant tai, tačiau. Linija tarp ištaisymo nemandagumas ir pradėti beprasmiška flamewar yra pakankamai plonas, kad patys įsilaužėliai neretai užtikti per jį; Jei esate naujokas ar pašalietis, jūsų šansai išvengti tokio liapsusas yra mažas. Jei esate gavęs informacijos, o ne pramogoms, tai geriau laikyti pirštus nuo klaviatūros, nei rizikuoti tai.

(Kai kurie žmonės teigia, kad daugelis hakeriai turi lengvos formos autizmo ar Aspergerio sindromu, ir yra iš tikrųjų trūksta kai kurių smegenų schema, kad sutepa “normalus” žmogus socialinė sąveika. Tai gali arba negali būti tiesa. Jei esate ne hakeris sau , ji gali padėti jums susidoroti su mūsų ekscentricitetus jei manote, mums kaip smegenų sugadinta Eiti tiesiai pirmyn mes nerūpi;.. mes norime būti, kokia ji yra mes esame, ir apskritai turėti sveiką skepticizmą klinikinių etikečių).

Jeff Bigler pastabos apie Tact filtrai taip pat aktualus ir verta paskaityti.

Kitame skyriuje mes kalbėti apie kitas klausimas; iš “primityvumas” rūšies pamatysite, kai blogai elgtis.

Dėl nereaguoja Like A Loser

Šansai yra jūs susukti keletą kartų įsilaužėlių forumai – tokiais būdais, aprašytų šiame straipsnyje, arba panašus. Ir jums bus pasakyta tiksliai, kaip jūs įsukus, galbūt su spalvinga atidėjimo. Viešai.

Kai tai atsitinka, pats blogiausias dalykas, kurį galite padaryti, tai verkšlenimas apie patirtį, teiginys, kad buvo žodžiu užpuolė, paklausa atsiprašymai, rėkti, laikykite savo kvėpavimą, grasinti ieškinių, skųstis žmonių darbdavių, palikite klozeto iki, ir tt Vietoj to, štai ką padaryti:

Gauti per jį. Tai normalu. Tiesą sakant, ji sveika ir tinkama.

Bendrijos standartų nėra išlaikyti save: Jie tvarko žmonės aktyviai juos taikant, matomai, visuomenei. Negalima verkšlenti, kad visi kritika turėjo būti perduotas per privataus elektroniniu paštu: Tai ne tai, kaip ji veikia. Taip pat tai naudinga reikalauti jūs asmeniškai įžeistas, kai kas nors komentuoja, kad vienas iš jūsų teiginių buvo negerai, arba kad jo požiūris skiriasi. Tai yra nevykėlis požiūris.

Būta įsilaužėlių forumuose, kur, iš kai kurių nevykusios prasme hiper-mandagumo, dalyviai yra uždrausta skelbti bet kokią Krytykujący su kitu įrašuose, ir pasakė: “Ar nieko nesako, jei esate nenori padėti vartotojui.” THE gautas išvykimo clueful dalyvių kitur sukelia jiems nusileisti į prasmės vapėti ir tapti nenaudingas kaip techninių forumuose.

Nenormaliai “draugiškas” (toje mados) ar naudinga: Pasirinkite vieną.

Atminkite: Kai tai įsilaužėlis jums pasakys, kad jūs įsukus ir (nesvarbu, kaip gruffly) jums pasakys ne tai padaryti dar kartą, jis vaidinimas susirūpinimą (1) Jūs ir (2) savo bendruomenėje. Būtų daug lengviau jį ignoruoti jus ir filtruoti tave iš savo gyvenimo. Jei negalite valdyti turi būti dėkingas, bent jau šiek tiek orumo, neturi verkšlenti, o ne tikėtis, kad bus traktuojami kaip trapios lėlės tiesiog, nes jūs esate naujokas su teatrališkai jautrumo sielos ir kliedesiais teisės ,

Kartais žmonės užpuls jus asmeniškai, liepsna be aiškios priežasties, ir tt, net jei jūs neturite susukti (arba tik įsukus į savo vaizduotę). Šiuo atveju, skundžiasi yra būdas tikrai susukti.

Šie flamers yra arba LAMERS kurie neturi clue, bet manyti, esą ekspertai, ar būsimieji psichologai bandymų ar jums susukti. Kiti skaitytojai ignoruoti juos, arba rasti būdų, kaip su jais susidoroti savarankiškai. The flamers elgesys sukuria problemų sau, kurios neturi būti susiję su jumis.

Neleisk sau būti sudarytas į flamewar, arba. Dauguma liepsnos geriausia ignoruoti – juk jūs patikrinote, ar jie tikrai liepsnos, o ne patarimų į būdus, kuriais jūs įsukus, o ne gudriai užkoduotas atsakymus į savo nekilnojamojo klausimą (tai atsitinka, taip pat).

Geras ir blogas Klausimai

Galiausiai, aš ruošiuosi parodyti, kaip užduoti klausimus protingas būdas pavyzdį; poros klausimų apie tą pačią problemą, vienas paklausė kvailas būdas ir vienas protingas būdas.

Kvaila: Kur galėčiau sužinoti dalykų apie Foonly Flurbamatic?
Šis klausimas tiesiog maldauja “STFW” kaip atsakymo.

“Smart: aš” Google “bando rasti” Foonly Flurbamatic 2600 “internete, bet aš turiu ne naudingų hitai. Ar galiu gauti žymeklį į programavimą informacijos apie šį prietaisą?
Tai vienas jau STFWed ir skamba kaip ten gali būti reali problema.

Kvailas: aš negaliu gauti kodą iš projekto foo sudaryti. Kodėl jis neveikia?
Querent daroma prielaida, kad kažkas įsukus. Arogantiškas git …

“Smart: Kodas iš projekto foo neturi sudaryti pagal Nulix versija 6.2. Aš perskaičiau DUK, bet tai neturi nieko jame apie Nulix susijusių problemų. Štai mano rengimo bandymas stenograma; tai ką aš padariau?
Querent nurodė aplinką, perskaityti DUK, rodo klaidą, ir nėra darant prielaidą, jo problemos yra kažkieno kaltės. Tai vienas gali būti verta šiek tiek dėmesio.

Kvaila: Turiu problemų su mano plokštę. Ar kas nors padėti?
J. Atsitiktinės Hacker atsakymas į tai yra linkę būti “Teisė. Ar jums reikia raugulys ir sauskelnių keitimas, taip pat? “Sekė klavišą Delete Punch.

“Smart: Bandžiau X, Y ir Z ant S2464 plokštę. Kai tai nepadėjo, bandžiau A, B ir C. Pastaba smalsu simptomas, kai aš bandžiau C. Akivaizdu, kad florbish yra grommicking, tačiau rezultatai ne tokie, kokių ir galima tikėtis. Kas yra įprasti priežastys grommicking ant Athlon MP plokščių? Kiekvienas gavo idėjų daugiau bandymų galiu paleisti Sugauti problemą?
Šis asmuo, kita vertus, atrodo vertas atsakymo. Jis / ji eksponavo problemų sprendimo žvalgybos, o ne pasyviai laukia atsakymo į lašas iš aukštybių.

Per pastarąjį klausimą, pastebėti subtilų, bet svarbų skirtumą tarp reikliausių “Duok man atsakymą” ir “Prašome padėti man išsiaiškinti, kokių papildomų diagnostika galiu paleisti pasiekti nušvitimą.”

Tiesą sakant, šio paskutinio klausimo forma yra glaudžiai remiantis realiu incidento, kad nutiko 2001 metų rugpjūtį ant Linux branduolio sąraše (lkml). Aš (Erikas) buvo vienas klausia klausimas, kad laiką. Aš matau paslaptingas uždarymus ant Tian S2462 plokštę. Sąraše prisijungę pateikė svarbią informaciją man reikia juos išspręsti.

Prašydami kelyje, aš padariau klausimą, aš davė žmonėms kažką kramtyti; Aš padariau tai lengva ir patraukli juos įsitraukti. Aš parodė pagarbą mano tos pačios rizikos grupės gebėjimas ir pakvietė juos pasikonsultuoti su manimi kaip peer. Aš taip pat parodė pagarbą savo laiko vertę papasakok jiems aklųjų alėjos Aš jau partrenkti.

Vėliau, kai aš padėkojo visiems ir pastebėjo, kaip gerai procesas dirbo, lkml narys pastebėjo, kad jis manė, kad dirbo ne todėl, kad aš “Pavadinimas” į tą sąrašą, bet todėl, kad aš paklausiau klausimą dėl tinkamos formos.

Piratai yra keletas būdų, kaip labai negailestingas Meritocracy; Aš kai jis buvo teisus, ir kad jei aš elgėsi kaip kempine man būtų buvę flamed arba ignoruojami, nesvarbu, kas aš buvau. Jo teiginys, kad aš parašyti visą incidentą kaip nurodymą kiti tiesiogiai vedė į šio vadovo sudėtį.

Jei jūs negalite gauti atsakymą

Jei negalite gauti atsakymą, prašome nevartokite asmeniškai, kad mes neturime jaustis mes galime Jums padėti. Kartais užduotų grupės nariai gali paprasčiausiai nežino atsakymo. Nėra atsakymas yra ne tas pats, kaip ignoruojama, nors tiesa, kad sunku pastebėti skirtumą iš išorės.

Apskritai, tiesiog iš naujo skelbti savo klausimą yra bloga idėja. Tai bus vertinama kaip beprasmiškai erzina. Turėti kantrybės: žmogus su savo atsakymu gali būti kitoje laiko zonoje ir miega. Arba gali būti, kad jūsų klausimas nebuvo gerai suformuota prasideda.

Yra ir kitų šaltinių pagalba galite pereiti prie dažnai šaltiniai tinkamesni naujokas poreikius.

Yra daug interneto ir vietos vartotojų grupes, kurie entuziastai apie programinės įrangos, nors jie gali niekada parašiau bet kokią programinę įrangą patys. Šios grupės dažnai sudaro taip, kad žmonės gali padėti vieni kitiems ir padėti naujiems vartotojams.

Taip pat yra daug komercinių bendrovių galite sutartis su pagalbos, tiek didelėms ir mažoms. Nebūk sunerimęs dėl to, kad mokėti už pagalba šiek tiek idėja! Galų gale, jei jūsų automobilio variklis pučia galvutės tarpiklis, greičiausiai jums būtų priimti jį į remonto dirbtuves ir mokėti jį gauti fiksuotas. Net jei programinė įranga nebuvo jums kainuoti nieko, jūs negalite tikėtis, kad parama visada ateina nemokamai.

Dėl populiarių programinės įrangos, pavyzdžiui, “Linux”, yra bent 10000 vartotojai per kūrėjas. Tai tiesiog neįmanoma vienam asmeniui tvarkyti paramos skambučius iš daugiau nei 10.000 vartotojų. Atminkite, kad net jei jūs turite mokėti už paramą, jūs vis dar moka daug mažiau, nei jei jūs turėjo pirkti programinę įrangą, taip pat (ir parama uždaro kodo programinė įranga yra paprastai brangesnis ir mažiau kompetentinga nei paramos atviro kodo programinė įranga) ,

Kaip atsakyti į klausimus iš naudingas būdas

Būk švelnus. Problema susijęs stresas gali padaryti žmonės, atrodo grubus arba kvaila, net jei jie nėra.

Atsakyti su pirmuoju pažeidėjo off-line. Nėra visuomenės pažeminimą reikia tiems, kurie galėjo padaryti sąžiningas klaidą. Tikras naujokas negali žinoti, kaip ieškoti archyvus arba kai DUK yra saugomi arba neparašyta.

Jei jūs nežinote, tikrai, sako, kad taip! Neteisingas bet autoritetingas skambus atsakymas yra blogiau negu nieko. Nenukreipkite niekam žemyn neteisingą kelią paprasčiausiai todėl, kad smagu skambėti kaip ekspertas. Būkite nuolankus ir sąžiningas; gerą pavyzdį tiek querent ir savo bendraamžių.

Jei negalite padėti, netrukdykite. Nedarykite anekdotai apie procedūras, kad galėtų šiukšles vartotojo sąranka – prasta sula gali interpretuoti juos kaip instrukcijoje.

Klauskite zondavimo klausimus išsiaiškinti daugiau informacijos. Jei esate geras to, querent išmoksite kažką – ir taip gali jus. Pabandykite įjungti blogą klausimą į gera; prisiminti kažkada visi buvo naujokai.

Nors Mamroczący RTFM kartais pateisinami, kai atsakote į žmogų, kuris yra tiesiog tingus Dručkis, rodyklė į dokumentus (net jei tai tik siūlymas Google pagrindinis frazės) yra geriau.

Jei ketinate atsakyti į klausimą, ne visi, duoti gerą vertę. Negalima teigti kludgy apeiti, kai kas nors naudojate netinkamą nuorodą ar požiūrį. Siūlyti gerus įrankius. Performuluoti klausimą.

Atsakyti į konkretų klausimą! Jei querent buvo taip kruopščiai kaip padaryti jo ar jos tyrimus ir įtraukti į užklausą, kuri X, Y, Z, A, B, ir C jau buvo bandė be geras rezultatas, ji yra nepaprastai nenaudingas reaguoti su “Try a arba B, “arba su nuoroda į kažką, kad tik sako,” Try X, Y, Z, a, B, arba C. “.

Pagalba jūsų bendruomenė mokosi nuo klausimo. Kai lauke geras klausimas, paklauskite savęs: “Kaip būtų svarbūs dokumentai ar DUK turi pakeisti taip, kad niekas neturi atsakyti į šį dar kartą?” Tada žinutę pleistras dokumento prižiūrėtojui.

Jei tu tyrimus atsakyti į klausimą, įrodyti savo įgūdžius, o ne rašyti taip, lyg jūs iškedentas atsakymą iš jūsų užpakalis. Atsiliepimas vieną gerą klausimą yra kaip maitinti alkanas žmogus vieną patiekalą, bet mokydami juos mokslinių tyrimų įgūdžius, pavyzdžiui rodo juos kaip auga maisto visą gyvenimą.