Original Article:
"http://tiswww.case.edu/php/chet/bash/bashtop.html"

Įvadas

Bash yra GNU projekto anketa Bornas Vėlgi Shell “,” visiškai IEEE POSIX ir Open Group lukštais specifikacijoje interaktyvios komandinės eilutės redagavimo, darbo kontrolės įgyvendinimas architektūros ją palaiko, CSH panašios funkcijos, pavyzdžiui, istorijos keitimą ir petnešomis plėtra, ir nužudė kitų funkcijų. Štai trumpas sąrašas kai kurių funkcijų prieinama bash.

Daugiau informacijos apie Bash funkcijų, kurios yra naujas šio kevalo tipo, žr Reference Manual. Taip pat yra didelis Unix stiliaus vyras puslapis. Žmogus puslapis yra galutinis aprašymas korpuso savybes.

Bash yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU General Public License, 3 versijos sąlygas.

A dažnai užduodamus klausimus numeris yra atsakyta į DUK.

Dabartinė būsena

Dabartinė versija bash yra Bash-4.3. (VVG parašas).

Atsisiuntimui deguto failą dabartinę versiją su visomis oficialiosiomis pleistrai taikomų galima gauti iš savanos.

Žiūrėti README failą daugiau informacijos.

Naujienos failas glaustai išvardijamos naujų funkcijų bash-4.3.

Prieinamumas

Dabartinė versija bash yra prieinama iš ftp.cwru.edu. Šis paskirstymas faile yra suformatuoti dokumentų kopijas.

Šie failai yra pasirašyti mano GPG raktą.

Yra keli failai prieinami FTP iš ftp.cwru.edu.

Bash yra visuomet prieinama nuo pagrindinio GNU ftp svetainę ir jos daug veidrodžių.

Bet lopai dabartinę versiją rasite čia.

Atsisiuntimui deguto failą dabartinę versiją su visomis oficialiosiomis pleistrai taikomų galima gauti iš savanos.

Ankstesnės Bash versijos ne ftp://ftp.gnu.org/gnu/bash/.

Bash yra standartinis apvalkalas ant GNU / Linux sistemų, kurių dauguma yra naudojant bash-4.2. Bash-4.2 yra įtraukiami į FreeBSD uostų surinkimo, OpenBSD pakuočių surinkimo ir NetBSD Packages kolekcijos.

OpenPKG projektas daro kodo RPM apie bash-4.3 galima už Unix ir Linux sistemų, kaip pagrindinę dalį dabartinės išleidimo įvairovė.

Dabartinės versijos Mac OS X (datuojamas Jaguar / Mac OS X 10.2) laivo su bash kaip / bin / sh. Taip pat yra skompilowanymi OS X paketai bash-4.2 ir bash-4.3 tiek “Intel” ir PPC galima gauti iš daugelio svetainių, nors kodo paketai paprastai yra up-to-data. Bash už Darvinas (už MacOS X bazė) galima gauti iš Finkas (įskaitant senus versijas) arba DarwinPorts.

“Solaris 2.x ir” Solaris 7/8/9/10/11 vartotojai gali gauti skompilowanymi versiją bash-4.2 iš Unixpackages svetainėje arba OpenCSW. Saulė laivai Bash-2,03 su “Solaris 8 paskirstymo, laivų bash-2,05, kaip palaikomą dalis Solaris 9, ir laivams, bash-3.0 kaip palaikomą dalis Solaris 10 (tiesiai ant Solaris 10 cd). Iš Solaris 11 platinamas kaip OpenSolaris versija apima Bash-4.1 kaip 2011 spalio 20 d.

AIX vartotojai gali gauti skompilowane binaria iš bash-4.2 ir vyresnio amžiaus spaudai įvairių versijų AIX iš Groupe Bull “, ir šaltinius ir dvejetainius dabartinių spaudai įvairių AIX teršalus iš perzl.org. “IBM daro Bash-3,2 ir bash-4.2 galima AIX 5L, AIX 6.1 ir AIX 7.1 kaip dalis AIX Toolbox [GNU / Linux] programas. Jie naudoja RPM formatą; Jūs galite gauti rpm AIX iš ten, taip pat.

SGI vartotojai gali gauti installable versiją bash-2.05b iš VSP Freeware puslapyje. “HP-UX vartotojai gali gauti bash-4.2 dvejetainius ir kodą iš programinės įrangos perkėlimą ir archyvuoti centrą HP-UX. (Dabartinė versija nuo šios datos yra Bash-4.2.45).

Tai net galima rasti Minix. Jei dirbate Windows, aš rekomenduoju, kad jūs naudojate Cygwin, kuris šiuo metu gabenti bash-4.1.10 ir bash-4.1.11 arba MinGW, kuris šiuo metu turi bash-3.1.17 kaip dalį savo MSYS bazinė sistema.

Kiti ištekliai

A dažnai užduodamus-klausimai su atsakymais sąrašas.

Diskusija sąrašas bug-bash@gnu.org dažnai pateikiama informacija apie naujų uostų bash, ar diskusijų naujų funkcijų ar elgesio pokyčiai, kad žmonės norėtų. Pašto sąrašas, kur riktai bash būtų pranešami ir pataisymai yra skelbiami. Šiame sąraše taip pat galima kaip Usenet, gnu.bash.bug.

Archyvas klaidą-bash Pažintys nuo gruodžio, 1999 galima gauti iš lists.gnu.org. “Google Groups” turi apie gnu.bash.bug archyvas.

Bendri klausimai apie bash ir “Shell programavimas turėtų būti siunčiami į help-bash@gnu.org~~HEAD=pobj pašto adresų sąrašą. Jos archyvai taip pat galima įsigyti lists.gnu.org.

Kai kurie failai iš dabartinės paskirstymo, taip pat gali būti naudinga.

  • README: aprašo bylą Bash
  • Naujienos: byla glaustai išvardijami Žymūs pokyčiai tarp dabartinių ir ankstesnių versijų
  • POKYČIAI: Užbaigti Bash pokytis istorija
  • INSTALL: diegimo instrukcijas
  • PASTABOS: platforma konkrečių konfigūracijos ir veikimo pastabos
  • Suderinamumą,: suderinamumo problemų tarp bash4 ir ankstesnių versijų
  • POSIX: kas pasikeičia, kai Bash yra Posix režimu?

Čia yra iš popieriaus aš parašiau apie bash pora.

  • Popieriaus Aš pristatyta ROSE 94 Bukarešte, Rumunijoje (PS).
  • Kitas straipsnis iš usenix s; Slapyvardis (PS).
  • Skyriuje yra atviro kodo Programos architektūros.

Kaip pranešti apie klaidas

Re ataskaitos bash turi būti siunčiami bug-bash@gnu.org~~V naudojant bashbug programą, kuri yra pastatyti ir įrengti tuo pačiu metu, kaip ir bash.

Diskusija sąrašas bug-bash@gnu.org dažnai pateikiama informacija apie naujų uostų bash, ar diskusijų naujų funkcijų ar elgesio pokyčiai, kad žmonės norėtų. Šiame sąraše taip pat galima “Usenet” naujienų, gnu.bash.bug. Jūs galite užsiprenumeruoti pašto sąrašo adresu lists.gnu.org.

Kai siunčiate pranešimą apie ydą, prašome naudoti bashbug programą, kuri yra pastatyta tuo pačiu metu, kaip ir bash. Jei Bash nepavyksta sukurti, pabandykite statyti bashbug tiesiogiai su make bashbug. Jei negalite kurti bashbug, prašome siųsti laišką bug-bash@gnu.org~~V su šia informacija:

  • Versijos numeris ir išleidimo statusas Bash (pvz, 2.05 atpalaidavimo)
  • Mašina ir operacinės sistemos, kad ji veikia (galite paleisti bashversion -L iš bash kompiliavimo katalogą arba pažvelgti į `.made” failo tame kataloge už šią informaciją)
  • Iš jos rengimo vėliavų ar iš `config.h turinį”, prireikus sąrašas
  • A Bug aprašymas
  • Receptas atkurti klaidą patikimai
  • Fix už klaidą, jei turite vieną!

Bashbug programa apima daug tai automatiškai.

Jei norite susisiekti tiesiogiai su bash lydi, siųsti laiškus į bash-maintainers@gnu.org.